Visszavágna itthon az FTC a Vipersnek

A hét végén a férfi Bajnokok Ligájában a Veszprém és a Szeged, a női BL-ben a Győr és a FTC is pályára lép, a női EHF-kupa selejtezőjében pedig a Vác, a DVSC, az Érd és a Siófok is érdekelt lesz.

Magyar Nemzet
2019. 11. 09. 15:14
Kovacsics Anikó
Érd, 2018. november 4. Kovacsics Anikó, az FTC játékosa a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 4. fordulójában játszott FTC-Rail Cargo Hungaria - SG BBM Bietigheim mérkőzésen Érden 2018. november 4-én. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hét végén a nemzetközi kupákban a férfi Bajnokok Ligájában a Veszprém és a Szeged, a női BL-ben a Győr és a Ferencváros is pályára lép, a női EHF-kupa selejtezőjének harmadik fordulójában pedig a Vác, a DVSC, az Érd és a Siófok is érdekelt lesz. Az FTC, amely az A csoportban négy mérkőzésen négy pontot gyűjtve a második helyen áll, kulcsfontosságú meccsen fogadja a három pontjával harmadik Viperst. Az első fordulóban a norvégok hazai pályán 31-22-re nyertek a zöld-fehérek ellen, Kovacsics Anikóéknak (képünkön) van miért visszavágniuk.

Mivel az első három helyezett továbbjut, a Fradi ebben a tekintetben nincs rossz helyzetben – a negyedik helyen álló Koprivnica a hét végén az éllovas Metzet fogadja –, ám az együttesek az egymás elleni eredményeiket továbbviszik a középdöntőbe. S ahhoz, hogy a mieink ott is jó pozícióba kerüljenek, nem nagyon férne bele egy esetleges mai vereség. Már csak azért sem, mert a csoportkör záró fordulójában Metzbe kell utazniuk. A D csoportban a címvédő és éllovasként mind a négy mérkőzését megnyerő Győr ahhoz a svéd Sävehofhoz látogat, amelyet itthon 35-23-ra győzött le, így idegenben is esélyes.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

A más lebonyolítású férfi BL-ben hat forduló után a Szeged harmadik, a Veszprém az ötödik helyen áll a nyolcas csoportjában – az első hat jut tovább –, most erősíthetnek, illetve javíthatnak a pozíciójukon, mert mögöttük álló csapatokkal találkoznak. A hat meccsén kilenc pontot szerzett Szeged azt az Elverumot fogadja, amelyik egy pontjával a hetedik az A csoportban. A B csoportban három győzelmet és három vereséget számláló Veszprémnek nehezebb dolga lesz, mert idegenben lép pályára, és a bresztiek egy meccset azért már tudtak nyerni a csoportban. De itt csak a hetedik helyet foglalják el.

Hét végi műsor, szombat. Férfi Bajnokok Ligája, csoportkör, 7. forduló, B csoport: Meskov Breszt (fehérorosz)–Telekom Veszprém 17.30 (tv: Sport 1). Női Bajnokok Ligája, csoportkör, 5. forduló: A csoport: FTC-Rail Cargo Hungaria–Vipers Kristiansand (norvég), Érd,19.30 (tv: Sport 1); D csoport: Sävehof (svéd)–Győri Audi ETO KC, 13.30 (tv: Sport 1). Női EHF-kupa, selejtező, 3. forduló, 1. mérkőzések: Belediyesi GSK (török)–Vác 13.00; DVSC–Jagodina (szerb) 15.30 (tv: Sport 1).

Vasárnap: Férfi Bajnokok Ligája, csoportkör, 7. forduló, A csoport: Mol-Pick Szeged–Elverum (norvég) 17.00 (tv: Sport 1). Női EHF-kupa, selejtező, 3. forduló, 1. mérkőzések: Érd–Krasznodar (orosz) 15.00 (tv: Sport 1), Nantes–Siófok 18.00.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.