Így jobban szem előtt lesz

A legutóbb a tengerentúli Sporting Kansas Cityben futballozó, de a tavaly év vége óta csapat nélküli, ezért szabadon igazolható Németh Krisztián másfél éves szerződést írt alá Dunaszerdahelyen, a Kalmár Zsoltot, Vida Mátét és Schäfer Andrást foglalkoztató DAC csapatánál. A 31 éves, U20-as vb-bronzérmes csatárnak a DAC a tizenegyedik külföldi klubja. Anglia, Görögország, Hollandia, Katar és az Egyesült Államok után pedig Szlovákia a hatodik állomáshelye.

2020. 02. 27. 12:36
null
A már tíz külföldi klubban megfordult csatár szeretne visszakerülni a válogatottba Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szabadon igazolható státusnak vannak előnyei, a futballista soron kívül csatlakozhat az őt szerződtetni kívánó klubhoz. Arról nem is szólva, hogy jelentősen felgyorsulhat az ügymenet, hiszen nincsen szükség a klubok közötti egyeztetésre, az egyesületnek csak a játékossal, annak ügynökével kell megállapodnia. Sejtésünk sincs, hogy a decemberi, kansasi szerződésbontása óta szabadon igazolható Németh Krisz­tián milyen gyorsan jutott dűlőre a Dunaszerdahely vezetőivel, de bizonyos események előrevetítették a felvidéki igazolását.

A napokban jelentette be a DAC, hogy Vida Kristopher a lengyel Piast Gliwicéhez szerződött. Megüresedett egy hely a csatárposzton, s mivel a csallóközi klubvezetők a téli átigazolási időszakban már lebonyolítottak egy ügyletet, kölcsönszerződését a játékost képviselő Career’s Management Group (CMG) képviselőivel, ezek után aligha meglepő, hogy a szintén a „CMG-istállóhoz” tartozó Né­meth Krisztián neve felvetődött Dunaszerdahelyen. A 31 éves játékos a télen bontott szerződést a Sporting Kansas Cityvel, ugyan voltak lehetőségei, de egyik kérőjével sem tudott megállapodni, így logikus megoldásnak tűnik, hogy a szülővárosától, Győrtől negyven kilométerre fekvő felvidéki klubhoz igazolt.

A már tíz külföldi klubban megfordult csatár szeretne visszakerülni a válogatottba
Fotó: Mirkó István

– Több mint tíz éve második otthonomként tekintek Dunaszerdahelyre, mondhatni tehát, hogy szinte hazatértem. Az évek során végig követtem a csapat szereplését, és jól látszik, milyen fejlődésen ment át a klub Világi Oszkár tulajdonos irányítása alatt. Titokban mindig is vágytam arra, hogy a fanatikus dunaszerdahelyi szurkolótábor előtt játszhassak, illetve hogy olyan helyzet adódjon, amikor ide tudok igazolni. Ez most összejött, így nagyon boldog vagyok – mondta a DAC klubhonlapjának a szerződése aláírása után Né­meth Krisztián, aki a Dunaszerdahelyről származó menyasszonyának köszönhetően korábban már sokszor megfordult a városban.

Világi Oszkár szerepvállalása óta Dunaszerdahelyen megkapják a lehetőséget a magyar labdarúgók: Kalmár Zsolt és Vida Máté a szlovák bajnokságból verekedte be magát a magyar válogatottba, Vida Kristopher a kerettagságig vitte, Schäfer Andrásnak is komolyak az ambíciói. Németh Krisztián eddig 37-szer játszott nemzeti mezben, legutóbb tavaly szeptemberben, a Montenegró elleni barátságos meccsen küldte a pályára. A 2009-es U20-as vb-n bronzérmet szerzett csatár hosszú pályafutása során tíz külföldi klubban (Liverpool, Blackpool, AEK Athén, Olympiakosz, Volosz, Waalwijk, Roda, al-Garafa, New England Revolution és Sporting Kansas City) és öt különböző országban (Anglia, Görögország, Hollandia, Katar és az Egyesült Államok) szerepelt. Dunaszerdahely mellett szólt a helyismeret és nem utolsósorban a válogatottság lehetősége. Németh Krisztián a Felvidéken nyilván könnyebben fel tudja hívni magára Marco Rossi figyelmét, mint a tengerentúlon.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.