Magyar meccsdömping a Bajnokok Ligájában

Magyar Nemzet
2020. 02. 08. 9:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A ma délután a kézilabda szerelmeseié: 14 órától egymás után négy magyar érdekeltségű Bajnokok Ligája-mérkőzést is megnézhetnek. A sort a hölgyeknél a Győri Audi ETO kezdi, amely a román Ramnicu Valcea vendége lesz. A címvédő magyar bajnok egy döntetlennel továbbra is veretlen a sorozatban, a csoport élén áll azonos pontszámmal a francia Bresttel, a román együttes a negyedik hét pont hátránnyal, azaz idegenben is a Győr számít esélyesnek.

A továbbjutása biztosan nem forog veszélyben, de az elsőség megőrzéséhez szüksége van erre a győzelemre is. Ennél jóval nehezebb helyzetben lép pályára a Ferencváros, amely a tavalyi döntőst, a Rosztov-Dont fogadja. Az utóbbi két évben a klasszisok sorát felvonultató orosz csapat a negyeddöntőben találkozott a Fradival, és mindkétszer kiejtette a BL-ből, azaz a legyőzése komoly bravúrnak számítana. Ugyanakkor a csoport utolsó helyén álló magyar együttes továbbjutási reményeit csak ez a győzelem táplálhatná tovább, tehát kulcsmérkőzés előtt áll a Ferencváros.

A férfiaknál a Mol-Pick Szegedre hazai pályán papíron könnyen megoldható feladat vár a dán Aalborg ellen, az ősszel idegenben 35-28-ra győzte le mai ellenfelét, s ha tapadni akar az élen álló Barcelonára, nem is okozhat kellemetlen meglepetést. Ugyanez igaz a Telekom Veszprémre is, amely az elméletileg gyengébb, de már több bravúrt is szállító Porto otthonában játszik. Ráadásul a januári Európa-bajnokságon a bőrünkön érezhettük, mennyit fejlődött a portugál kézilabda.

– Nehéz dolgunk lesz Portóban, hiszen a Dragão Arenában biztosan telt ház lesz – nyilatkozta a klub honlapjának David Davis vezetőedző.

– Az Eb után ellenfelünk tele van önbizalommal, hiszen a portugál válogatottba heten Portóból érkeztek, és remekül teljesítettek. Harcolni fogunk, bár tudjuk, hogy szinte mindenki hagyott ott pontokat. Győzni utazunk Portugáliába.

Bajnokok Ligája, férfiak, csoportkör. A csoport: Mol-Pick Szeged–Aalborg (dán) 18.00 (Sport 1); B csoport: Porto (portugál)–Telekom Veszprém 16.00 (Sport 1). Nők, középdöntő, 3. forduló. 1. csoport: Ferencváros–Rosztov-Don 20.00 (Sport 1); 2. csoport: Ramnicu Valcea–Győr 14.00 (Sport 1).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.