időjárás 6°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

Ötödik a női párbajtőrcsapat Barcelonában

Forrás: MTI
2020.02.09. 19:03

Az ötödik helyen végzett a magyar női párbajtőr-válogatott vasárnap a barcelonai világkupa-versenyen.

A Borsody Emma, Kun Anna, Muhari Eszter, Nagy Kinga összeállítású csapat a 16-os táblán 40-31-es szép győzelmet aratott az észtek felett, majd a negyeddöntőben ugyanennyire kikapott az oroszoktól. Az 5-8. helyért rendezett szakaszban újabb sikeres ütközetek következtek, előbb a franciákat 43-39-re, végül a lengyeleket 37-28-ra verte a csapat.

Egy nappal korábban a magyarok közül egyedül a 17 éves Muhari szerepelhetett az egyéni verseny főtábláján, de a második fordulóba már ő sem tudott bejutni, mert hosszabbításban kikapott a későbbi aranyérmes Katrina Lehistől, akit vasárnap a csapatversenyben, az észtek elleni mérkőzés utolsó asszójában 14-10-re megvert.

A tőrözők Torinóban vívtak a hétvégén, az olaszországi Grand Prix-n csak egyéni verseny volt. A nőknél Mohamed Aida a legjobb 32-ig jutott, Kreiss Fanni, Pásztor Flóra és Lupkovics Dóra, valamint a férfiaknál Dósa Dániel a főtábla első fordulójában fejezte be szereplését.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.