A kapitánynak nem lesz szerepe a felnőtteknél

Székely Norbertet elárulta, a szövetség engedélyével teljesíti a győriek kérését.

2020. 04. 29. 15:42
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Korábban megírtuk, hogy Iványi Dalma, a pécsiek egykori legendás játékosa lett az Uni Győr Mély-Út női kosárlabdacsapatának az új vezetőedzője. Fűzy András, a győriek elnöke egyúttal azt is bejelentette, hogy a klub tanácsadóként szeretné foglalkoztatni Székely Norbert szövetségi kapitányt. Ez okkal kelthet meglepetést, hiszen a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége a férfi és a női szövetségi kapitány esetében is kikötötte a szerződésükben, hogy nem vállalhatnak szakmai szerepet élvonalbeli klubnál. A Magyar Nemzet megkereste Székely Norbertet, aki elárulta, nem lesz szerepe a felnőtt csapatnál, és a szövetség engedélyével teljesíti a győriek kérését.

– A szövetségben a korosztályos válogatottaknál felépítettünk egy jól működő rendszert, és a Győr vezetői arra kértek, segítsek azt náluk is megvalósítani – mondta. – Eleve az volt a szándékunk, hogy ezt a szisztémát alkalmazzák a klubok is, ezért az ilyen kérés teljesítése tökéletesen beleillik a terveinkbe, sőt, szerepel a szerződésemben, és Bodnár Péter főtitkár egyetértésével boldogan vállaltam a feladatot. Tudtam, hogy Iványi Dalma, aki az egyik segítőm a felnőtt válogatottnál, tárgyal a győriekkel, és ezért is sokat beszélgettünk erről a lehetőségről, ő nagyon sokat tud a fiatalok kosárlabdájáról. Nagyon fontos, hogy a felnőtt csapathoz semmi közöm sem lesz, ott Dalma a vezetőedző, én pedig kizárólag az utánpótlásban vállalok szerepet.

Az eredeti tervek szerint a női felnőtt válogatott keret május 11-én találkozott volna egy egy hónapos felkészülésre. Székely Norbert a Magyar Nemzetnek elmondta, az edzőtábor nem marad el, csak az időpontja a kérdéses. Folyamatosan tartja a kapcsolatot a kerettagokkal, akik tudomásul vették, hogy a nyáron kemény munka vár rájuk.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.