Méltatlanul bántak el a dunaújvárosi legendával

Érvényes szerződése ellenére menesztették a korábbi Bajnokok Ligája-győztes Mátéfi Esztert, a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia szakmai igazgatóját. Az érintett nem nyilatkozik, de bizonyosan lesz még folytatása az ügynek.

2020. 04. 24. 14:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A koronavírusjárvány sok mindent felülír, munkaszerződések, sportági támogatások változnak, változhatnak a vírus idején – mint például Dunaújvárosban. De Mátéfi Eszter története mégsem olyan egyszerű, mint amilyennek elsőre látszik.

Április 17-én nagytakarítást rendeztek a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémián (DKKA): Mátéfi Eszter három másik kollégájával, Sebestyén Ágnessel, az utánpótlás-szakág technikai vezetőjével, Krepsz Mónikával, a TAO-elszámolásokért felelős sportmunkatárssal, és Kardos Ferenc gazdasági irodavezetővel együtt megkapta a felmondását Mátyás Gábortól, a DKKA munkáltatói jogkört gyakorló ügyvezetőjétől.

A duol.hu-n lehet szemezgetni az indoklásból, itt most legyen elég ez a rövid rész: „...a Covid-19 koronavírus-járvány miatt kialakult rendkívüli egészségügyi és gazdasági helyzet, a Magyar Kormány ezzel kapcsolatos kormányrendeletekbe foglalt korlátozó intézkedései, valamint a Magyar Kézilabda Szövetség határozatai következtében munkaviszonyának fenntartása, a szerződése jelenlegi feltételeivel, elháríthatatlan külső ok következtében lehetetlenné vált.”

Érdekes módon a felmondás előtt egy nappal még semmi sem utalt a szerződésbontásra. Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester sajtótájékoztatón jelentette be, hogy hamarosan tőkeerős befektető érkezik a klubhoz, és komoly esély van hét új játékos szerződtetésére. A jól értesültek tudni vélik, hogy a korábban a III. kerületi TVE labdarúgóklubnál tevékenykedő Klivinyi Zoltán cége lehet a dunaújvárosiak főszponzora.

De nem Klivinyi remélt szerepvállalásával született meg a szándék a személycserékre, egészen tavaly októberig kell visszamennünk az időben. Ekkor keresték meg Mátéfit, hogy módosítsák a szerződését. A szakmai igazgató azonban nem fogadta el a fizetésének az ötven százalékos csökkentését, és nemet mondott arra, hogy a szerződését alakítsák át a hároméves határozott idejű szerződését határozatlanra.

Ezek után a duol.hu beszámolója szerint Mátéfival „egyáltalán nem álltak szóba”, kivonták minden döntéselőkészítő megbeszélésből. Később kísérletet tettek egy újabb szerződésmódosításra, de nem jártak sikerrel. A felek közötti bizalomvesztés után már nem hatott a meglepetés erejével az április bejelentés, az egyoldalú szerződésbontás.

Mátéfi Eszter a dunaújvárosi kézilabdázás legendás alakja, tagja volt a huszonegy éve Bajnokok Ligáját nyert Dunaferr csapatának, 1995-ben világbajnoki ezüstérmet szerzett a magyar válogatott tagjaként, egy évre rá tagja volt az atlantai olimpián bronzérmes magyar csapatnak.

Természetesen kíváncsiak voltunk az érintett véleményére, de ő nem kívánt nyilatkozni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.