A járvány miatt küldték el Berlinből

A koronavírusra hivatkozva bontotta fel Mandalinić szerződését a Füchse Berlin kézilabdacsapata.

Forrás: handball-planet.com2020. 05. 03. 15:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem beszélnek mellé. A Berliner Morgenpost német napilap és a Handball Planet kézilabda szakportál is a koronavírus-járvány egyenes következményeként értelmezi a Füchse Berlin szerződésbontását Stipe Mandalinić-csel. A horvát balátlövő szerződése 2021-ig szólt az EHF-kupában is szerepelt német csapatnál, ám a Füchse Berlin ügyvezető igazgatója, Bob Hanning bejelentette, hogy elküldik a – 2017-ben Veszprémbe szerződött Petar Nenadić pótlására igazolt – 27 éves horvát játékost.

A Handball Planet árnyalja a képet, megjegyzi, hogy Mandalinić elküldését az is indokolhatta, hogy a félbeszakított idényben csupán 24 gólt szerzett, ráadásul a nyáron a posztjára érkezik a barcelonai Lasse Andersson és a Bundesligában szereplő GWD Minden játékosa, Marian Michalczik.

A Füchse Berlin a Bundesliga lezárásakor a hatodik helyen állt, így a következő idényben nem szerepelhet a nemzetközi porondon, de szabadkártyában még reménykedhet. Az EHF-kupában a Tatabányával azonos csoportban szerepelt, négy mérkőzés után két győzelemmel, valamint egy-egy döntetlennel (éppen a csoport magyar szereplője, a Grundfos-Tatabánya szerzett pontot Berlinben) és vereséggel, nyolc pontot szerezve vezette a D-csoportot. Az Európai Kézilabda-szövetség döntése értelmében az EHF-kupa küzdelmeit berekesztették, így befejezettnek tekinthető a berlini csapat szezonja.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.