Három évre évre írt alá a bajnokhoz a legjobb magyar kosaras

Kosárlabdában szokatlanul hosszú időre, három évre írt alá új szerződést nevelőegyesületéhez, a Falco KC Szombathelyhez a tavalyi év legjobb magyar játékosának választott Perl Zoltán.

2020. 05. 12. 14:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sajtótájékoztatót hívott össze a férfi kosárlabdában bajnoki címvédő Falco kedd délelőttre. A téma meglepetés volt, ám a jelentőségét jelezte, hogy megjelent rajta dr. Nemény András, Szombathely polgármestere is. A Falco tulajdonosa a város önkormányzata, és a polgármester így vezette fel az ígért bejelentést: „A sport területén elég egyértelműen fogalmaztunk korábban is már, a járványhelyzet előtt is. Azt mondtuk, amit mi igazán tudunk értékelni, az a teljesítmény, illetve azt tudjuk még támogatni, ahol nagyon sok ember sportol, akár utánpótlás szinten is. Nagyobb felelősségünk van a saját, városi tulajdonú cégeink iránt, és egyik ilyen a Falco KC Szombathely, amely erőn felül teljesített az elmúlt években és nagyon sok örömet okozott a városnak. Ez az a csapat, ahol szombathelyiek erősen képviseltetik magukat a csapatban is, illetve a magyarok is sokkal nagyobb arányban szerepelnek, mint bárhol máshol, hiszen majdnem egy komplett magyar válogatott kezdőcsapatot ki lehetne állítani az előző évi Falcóból. A célunk az volt, hogy a következő éviből is ki lehessen. Külön prioritás volt, hogy a szombathelyi értékek a lehető legtovább maradjanak Szombathelyen.

Ezt követően jelent meg a teremben Perl Zoltán, akit tavaly a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége az év legjobb magyar játékosának választott. A 24 éves válogatott kosaras az NB I-ben csak a Falcóban szerepelt, légiósként pedig megfordult az olasz Capo d'Orlandónál és Universo Trevisónál, valamint a spanyol Estudiantesnél, amelytől tavaly tért vissza Szombathelyre, ahol most lejárt a szerződése. Végül ő tette meg a beharangozott bejelentést: három évre újra elkötelezte magát a Falcóhoz.

– Nagyon örülök, hogy sikerült megállapodnunk – mondta, miután a sajtó képviselői előtt aláírta a megállapodást Gráczer Györggyel, a klub ügyvezetőjével. – Nem volt nehéz a döntés, mert az önkormányzatnak és a menedzsmentnek köszönhetően ez a csapat folyamatosan fejlődik, és nagy célokat tűzhet ki maga elé a jövőben is. Életem legszebb élménye a tavalyi bajnoki cím ünneplése volt Szombathelyen, miután visszatértünk Körmendről a döntő utolsó meccsének a megnyerése után, és még sokszor szeretném ezt átélni. A három éves szerződés a kosárlabdában ritka, a bizalom jeleként értékelem azt, hogy ilyen hosszú távra kaptam ajánlatot, és igyekszem ennek a bizalomnak a játékommal megfelelni.

Perl Zoltán szerződéséről még annyi kiderült, hogy nincs benne olyan pont, amely szerint megfelelő külföldi ajánlat esetén kiléphetne belőle. A Falco ezzel a szerződéssel nagy lépést tett az egyik legfontosabb céljának az elérése felé, azaz sikerülhet a válogatottakból álló fiatal magyar magot a klubnál tartania. Sőt, ezt tegnap bővítette is, amikor szerződést kötött két még utánpótlás korú, de már élvonalbeli tapasztalatokkal is rendelkező tehetséges játékost, Doktor Pétert és Dancsecs Andrást.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.