Lewandowski ismét addig topogott, amíg be nem talált

A müncheniek ezzel visszaállították a négypontos előnyüket a tabella élén a Dortmund előtt.

2020. 05. 17. 20:02
Bundesliga - 1. FC Union Berlin v Bayern Munich
Soccer Football - Bundesliga - 1. FC Union Berlin v Bayern Munich - Stadion An der Alten Forsterei, Berlin, Germany - May 17, 2020 Bayern Munich's Robert Lewandowski celebrates scoring their first goal, as play resumes behind closed doors following the outbreak of the coronavirus disease (COVID-19) REUTERS/Hannibal Hanschke/Pool DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video - RC2GQG9EZPFC Fotó: REUTERS
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy arra számítani lehetett, vasárnap este a Bayernnek könnyebb dolga volt nézők nélkül az Union Berlin vendégeként. Már 17. percben megszerezte a vezetést, de ekkor a videóbíró még kisegítette a hazaiakat: Gnabry fejese után Thomas Müller, ha csak centikkel is, lesen volt, mielőtt egy lépésről a hálóba kotorta a labdát. A Bayern így is még az első félidőben előnyhöz jutott. A 39. percben Subotić nem észlelte, hogy Goretzka hátulról megelőzi, s hatalmasat rúgott belé a 16-oson belül. Lewandowski – a megszokott, nem éppen kecses, de hatásos mozdulatsor végén, kivárva, hogy a kapus elmozduljon – higgadtan értékesítette a büntetőt. A második félidő percei meglehetősen eseménytelenül peregtek, Kimmich szögletéből Pavard szép fejessel szerzett gólt, s bebiztosította a Bayern így 2-0-s győzelmét.

A müncheniek ezzel visszaállították a négypontos előnyüket a tabella élén a Dortmund előtt.

Szalai Ádám csapata, a Mainz kétgólos hátrányból mentett pontot Kölnben. A vendégeknél a magyar válogatott csapatkapitánya a 69. percben, 2-1-es hátránynál állt be csereként, és hasznosan futballozott, kétszer is remek labdával szolgálta ki a társait. A Kicker napokban megjelent statisztikája szerint Szalait Bundesliga-karrierje során a 104-edszerre cserélték be, amivel az örökranglista 8. helyén áll. A Mainz a pontmentésnek köszönhetően négypontos előnyben van a 16., osztályozós helyen álló Düsseldorffal szemben.

Bundesliga, 26. forduló:

Vasárnapi eredmények:

Köln–Mainz 2-2

Union Berlin–Bayern München 0-2

Szombati eredmények:

Dortmund–Schalke 4-0

RB Leipzig–Freiburg 1-1

Augsburg–Wolfsburg 1-2

Düsseldorf–Paderborn 0-0

Hoffenheim–Hertha 0-3

Eintracht Frankfurt–Mönchengladbach 1-3

Hétfőn játsszák:

Werder Bremen–Bayern Leverkusen 20.30 (tv: Sport 1)

A Bundesliga élcsoportjának állása: 1. Bayern München 58 pont, 2. Dortmund 54, 3. Mönchengladbach 52, 4. RB Leipzig 51, 5. Leverkusen 47/25, 6. Wolfsburg 39.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.