Mégsem vonul vissza, hosszabbított a Siófok világklasszisa

Egy évvel meghosszabbította a nyáron lejáró szerződését Andrea Kobetic a Siófok világklasszis kézilabdázónője. A 34 éves horvát balátlövő az eredeti terve szerint a szezon végén visszavonult volna, de a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet megváltoztatta a döntését.

2020. 05. 30. 15:48
Bodholt Nielsen, Stine; Kobetic, Andrea; Högdahl, Moa;
Andrea Kobetic Fotó: MTI/Bodnár Boglárka
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Korábban úgy döntöttem, hogy a szezon végén visszavonulok, de nem ilyen befejezést álmodtam meg magamnak – nyilatkozta szombaton Andrea Kobetic a Siófok KC honlapján. – Közel voltunk ahhoz, hogy nagy dolgokat érjünk el, de sajnos a megkezdett munkát nem tudtuk befejezni. Nem tudtuk feltenni az i-re a pontot, és úgy éreztem, hogy nem lennék boldog, ha így fejezném be, és így hagynám el Siófokot. Ezért döntöttem úgy, hogy maradok – fogalmazott a játékos, aki hozzátette: – Egyik nap úgy éreztem, hogy abba akarom hagyni, aztán arra gondoltam, hogy családot szeretnék alapítani, de végül győzött a kézilabda. Ez az egész egy hatalmas dilemma volt, folyamatosan csak ez járt a fejemben. Fodor János ügyvezető sokszor felhívott, nagyon megfontolt volt, és a folytatásra sarkallt. Az, hogy most itt vagyok, és nem fejezem be, tulajdonképpen az ő érdeme.

Kobetic 2018-ban döntött úgy, hogy Siófokon folytatja pályafutását. Gyorsan a csapat vezérévé vált, és elévülhetetlen szerepet vállalt abban, hogy a szezon végén a csapat története során először elhódította az EHF-kupát. Kobetic a sorozat gólkirálynője lett, minden sorozatot figyelembe véve pedig 248 találattal zárt. A gólokat idén is hasonló ütemben termelte, így nem egész két szezon alatt a klub történetének hetedik legeredményesebb játékosává lépett elő 383 góllal.

Andrea Kobetic

– Andrea Kobetic korszakos játékos, véleményem szerint minden idők egyik legjobbja. A szurkolóink is nagyon szeretik őt, és nem csak azért, mert jó játékos. Lenyűgöző látni nap mint nap azt az alázatot, amit a kézilabda iránt mutat. Sokat tett értünk az elmúlt két esztendőben, és ennek itt még nincs vége. Nagyon nehéz időszakot élünk most meg, de bízom benne, hogy Andrea maradásával sikerült örömet szereznünk minden egyes SKC-szurkolónak. Ezzel egyidejűleg azt is kijelenthetem, hogy teljes a keretünk, és a jövőben is komoly célokat tűzünk ki magunk elé – szögezte le Fodor János, a Siófok KC ügyvezetője.

Az NB I lefújásakor a Siófok a tabella második helyén állt a Győr mögött, megelőzve a Ferencvárost, a Magyar Kézilabda Szövetség áprilisi határozata alapján azonban a következő szezon nemzetközi kupaindulásánál a 2018-19-es bajnokság végeredményét tekinti mérvadónak, és akkor a Siófok a harmadik helyen zárt. Így a Balaton-partiak legfeljebb szabadkártyával indulhatnának a Bajnokok Ligájában; ám a női BL-ben még nem fordult elő, hogy egy országból három csapat is szerepelhetett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.