Váratlanul távozott a vezetőedző a Körmend kosarasaitól

Másfél év után a következő idénytől már nem a német Matthias Zollner irányítja az együttest.

Magyar Nemzet
2020. 05. 26. 15:03
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Semmi sem jelezte előre, hogy edzőváltás történhet a Körmend férfi kosárlabdacsapatánál, mégis megtörtént. A klub közleményben jelentette be, hogy másfél év után a következő idénytől már nem a német Matthias Zollner irányítja a bajnoki címért küzdő együttest, egész pontosan a szakember kilép a szerződéséből. Erről így szól a közlemény:

„Tájékoztatjuk szurkolóinkat és a közvéleményt, hogy az elmúlt két szezonban Körmenden tevékenykedő Matthias Zollner kilép a szerződéséből. A kiváló szakemberrel további egy szezonra szóló szerződésünk volt, de klubunk hosszabb távon tervezett vele, ezért a következő három idényre érvényes megállapodásról folytattunk vele tárgyalásokat, hogy az előző szezonban megkezdett, fiatalítási, utánpótlásnevelési koncepciót folytatva építse a jövő csapatát. Matthias Zollner végül úgy döntött, hogy él a szerződésében foglalt kivásárlási lehetőséggel és máshol folytatja munkáját.”

Matthias Zollner a Körmend honlapján már el is köszönt a várostól, a szurkolóktól, és a polgármestertől kezdve minden munkatárásának megköszönte a munkájához nyújtott segítséget. Az itt töltött időt pedig így értékelte:

„Azt hiszem, hogy sikeres másfél, de mondhatjuk, hogy két szezon áll mögöttünk, hiszen megnyertük az Alpok Adria Kupát, másodikak lettünk a bajnokságban úgy, hogy az elődöntőben Mario Delas nagyon szerencsétlen és súlyos sérülést szenvedett. Aztán a következő idényben megmutattuk, hogy nagyon erős csapatot sikerült építeni. Azt gondolom, hogy minimum az előző eredményt biztosan hozni tudtuk volna. Ugyanakkor az a véleményem, hogy a koronavírus okozta járvány a körmendi kosárlabdázás elmúlt éveinek talán egyik legnagyobb lehetőségét vette el arra, hogy a csapat újabb bajnoki címet szerezzen. Ehhez megvolt a megfelelő csapatunk és a szükséges hangulat az öltözőben és a csarnokban egyaránt. Szóval nagyon balszerencsésnek érzem, hogy így szakadt félbe a szezon.”

Arról a német edző nem árult el semmit, hogy miért döntött a távozás mellett, és hol folytatja a pályafutását. A Körmend pedig jelezte, elkezdte keresni Matthias Zollner utódját.

Frissítés! Az eurobasket.com oldal beszámolója szerint a 39 éves német edző a lengyel első ligás GTK Gliwice kispadján dolgozik a nyártól.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.