Gulácsi bravúrsorozata sem segített a Lipcsén

Eközben a már német bajnok Bayern München 3-1-re legyőzte Sallai Roland Freiburgját.

Ch. Gáll András
2020. 06. 20. 18:54
DFB Cup - Final - RB Leipzig v Bayern Munich
Az RB Leipzig magyar kapusa ezúttal a Benfica ellen bizonyíthat Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

bravúrt bravúrra halmozott, de ez sem volt elég a tizennégy meccses veretlenségi sorozattal a meccsbe érkező Lipcsének az üdvösséghez.

Az utolsó előtti Bundesliga-forduló rangadója Lipcsében az RB Leipzig–Borussia Dortmund találkozó volt, amelyen a nélkül felálló Gulácsi Péterék harmadik helyen álló csapata a három pont előnnyel a második helyen álló Ruhr-vidékieket fogadta.

Az első félidő a vendégeké volt, Gulácsi kétszer is bravúrral hárította Erling Braut Håland közeli lövését, de mindent ő sem védhetett. A 30. percben Hummels kaparta ki a gesztenyét a jobboldali partvonal mellett, Brandtot futtatta, aki középre játszott Reynának, ő egyből tovább tette Hålandnak, és a „norvég jegenye” a harmadik szombati párharcát már megnyerte Gulácsival szemben, tiszta helyzetből, 10 méterről a hálóba lőtt. 0-1.

A 39. percben Sabitzer, a hazaiak csapatkapitánya súlyosnak tűnő térsérülést szenvedett, a spanyol Dani Olmo állt be a helyére, Gulácsi pedig átvette a kapitányi karszalagot. A Dortmund idegenben 60 százalékos labdabirtoklást és 94 százalékos passzpontosságot produkált az első félidőben, tehát teljesen megszolgált volt a vezetése, a házigazda Gulácsi bravúrjainak köszönhette, hogy nem állt három-négygólos vesztésre.

A második félidő majdnem lipcsei góllal indult, Håland a 20 éves Morey-t hozta hatalmas helyzetbe, de Gulácsi jól jött ki elé, és a fiatal játékos mellé helyezte a labdát. Az 52. percben megint a norvég lépett ki a bal oldalon lesgyanús helyzetben, a bombaerős lövést Gulácsi a léc segítségével védte. Aztán hazai nyomás következett, de igazi nagy helyzet nélkül.A végén Håland bekotort még egy gólt, ezzel 2-0-ra megnyerte a meccset, és bebiztosította a második helyet az utolsó forduló előtt.

Håland januári érkezése óta 13 fordulóban 13 gólt szerzett a Dortmundban, ez fantasztikus teljesítmény a 19 éves norvégtól.

A norvég gólgép most is betalált
Fotó: Reuters

Eközben a már bajnok Bayern a müncheni Allianz Arenában – jó sok tartalékkal a soraiban – 3-1-re legyőzte Freiburgját. két gólt lőtt, ezzel idénybeli bajnoki góljainak száma 33-ra nőtt, ami új rekord a Bundesligában külföldi játékostól, az eddigit Aubameyang tartotta 2017-ből 31-gyel.

Robert Lewandowski akcióban Fotó: Martin Meissner/Pool via Reuters

A Werder elleni győzelmével a Mainz garantálta az élvonalban maradását. Kiesett a Werder Bremen és a Paderborn, a Düsseldorf osztályozót játszik.

Bundesliga, 33. forduló: RB Leipzig–Borussia Dortmund 2-0, Bayern München–Freiburg 3-1 (Sallai Roland egy félidőt volt a pályán), 1. FC Köln–Eintracht Frankfurt 1-1, Fortuna Düsseldorf–Augsburg 1-1, Hertha BSC–Bayer Leverkusen 2-0, Hoffenheim–Union Berlin 4-0, Mainz 05–Werder Bremen 3-1 (Szalai Ádám 26 percet játszott), Paderborn–Borussia Mönchengladbach 1-3, Schalke 04–Wolfsburg 1-4. Az élcsoport: 1. Bayern München 79 pont, 2. Dortmund 69, 3. RB Leipzig 63, 4. Mönchengladbach 62, 5. Leverkusen 60, 6. Wolfsburg 49.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.