Gulácsiék nagy rangadó előtt

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 06. 20. 14:51
Bundesliga - TSG 1899 Hoffenheim v RB Leipzig
A lipcsei kapunak megbízható őre honfitársunk Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már csak két forduló van hátra a Bundesligában, és a hét végi 33. körben az RB Leipzig – és csapata – bebiztosíthatja a Bajnokok Ligája-indulását, míg a Mainz – együttese – a bennmaradását. A tabellán harmadik lipcseiek­nek mindenesetre nem lesz könnyű dolguk, mert a második Dortmundot fogadják (15.30, tv: Sport 1), de ha nyernek, utolérik a riválisukat. A Borussia legutóbb hazai pályán, nem kis meglepetésre, 2-0-ra kikapott a Mainz­tól, vagyis Szalaiék önbizalommal telve fogadják a 17., de az osztályozót jelentő 16. helytől csak egy pontra levő Werder Brement, s amennyiben a Bremen kikap és a 16. Düsseldorf pedig legyőzi az Augsburgot, akkor a Werder búcsúzik az élvonaltól.

A lipcsei kapunak megbízható őre honfitársunk
Fotó: Reuters

A sorozatban nyolcadik bajnoki címét már korábban bebiztosító ­Bayern München csapatát, a Freiburgot fogadja (15.30, tv: Sport 2). A magyar válogatott támadót foglalkoztató gárdának még van esélye az Európa-liga indulást érő hatodik hely megszerzésére, de Münchenben a pontszerzés is hatalmas bravúr lenne az együttestől. Az élcsoport: 1. Bayern München 76, 2. Dortmund 66, 3. RB ­Leipzig 63, 4. Leverkusen 60, 5. Mönchengladbach 59.

Már Olaszországban is újraindult az élet a futballban, a kupában a két elődöntőt, majd a döntőt is lejátszották – a Napoli nyerte el a serleget –, a hét végén pedig a koronavírus-járvány miatt félbemaradt 26. forduló maradék négy mérkőzésével a Serie A-ban is folytatódik a játék. Vasárnap az élcsoportból két csapat is hazai pályán játszik, az Atalanta a Sassuolót fogadja (19.30, tv: Digisport 2), az Internazionale pedig a Sampdoriát (21.45, tv: Digisport 2). Az élcsoport: 1. Juventus 63 pont/26 mérkőzés, 2. Lazio 62/26, 3. Internazionale 54/25, 4. Atalanta 48/25, 5. Roma 45/26.

A spanyol bajnokságban a 29. forduló végére maradt meccsen a Real Madrid 3-0-ra verte a Valenciát. kétszer is eredményes volt, a Real Madridban már 243 gólnál tart, és ezzel a klub ötödik legeredményesebb gólszerzője lett, éppen Puskás Ferencet megelőzve. A találkozó igazi hőse mégis inkább Marco Asensio volt. A 24 éves csatár 330 nap után tért vissza súlyos keresztszalag-szakadásából, a 74. percben állt be csereként, és harminc másodperc elteltével, első labdaérintéséből a hálóba bombázott. Később még gólpasszt adott Benzemának – ilyen visszatérésről álmodik egy labdarúgó! A 30. fordulóban a Sevilla–Barcelona találkozó lapzárta után ért véget. Az élcsoport: 1. Barcelona 64,

2. Real Madrid 62, 3. Sevilla 51.

A Premier League 30. fordulójában a tabellát 22 pont előnnyel vezető Liverpool vasárnap városi rangadón az Everton vendége lesz (20.00, tv: Digisport 1), de mivel még kilenc kör hátravan és a Manchester City hétfőn lép pályára, a Vörösök újabb győzelmük esetén sem ünnepelhetnék még a bajnoki címüket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.