Havertz csillagászati ajánlatot kapott a Chelsea-től

Kai Havertzet, a Bayer Leverkusen támadóját a Bayern és a Real Madrid után a Chelsea is megkörnyékezte. Jadon Sancho és Timo Werner után egy újabb ifjú Bundesliga-sztárra vetették ki a hálójukat a topklubok.

Ch. Gáll András
2020. 06. 10. 9:54
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kai Havertz, akit korábban a Bayern München is kiszemelt, és Ballack, valamint Kroos utóbjának szánt, a Real Madrid után a Chelsea-től is nyolcvanmillió eurós ajánlatot kapott. A Guardian című napilap értesülése szerint a londoni klub már felvette a kapcsolatot a játékos klubjával, a Bayer Leverkusennel.

A múlt héten német sajtóértesülés szerint a Real jelentkezett be a csütörtökön 21 éves szélsőért, ám a spanyolok egy évig még kölcsönadnák őt, és csak 2021-től költözne Madridba. Rudi Völler, a leverkuseniek sportigazgatója nemrég úgy nyilatkozott, hogy még egy évig szeretnék megtartani Havertzet.

A hétszeres válogatott támadó mostani szerződése 2022-ig szól a Bayernél. A játékos piaci értéke exponenciálisan emelkedett a koronavírus-járványt követően, az újrakezdett Bundesliga-idényben Havertz négy fordulóban öt gólt szerzett. Ezért tett a Chelsea is nyolcvanmillió eurós ajánlatot.

Frank Lampard, a londoniak menedzsere át akarja szervezni támadó alakzatát, ezért érdemben már le is szerződtette Timo Wernert, az RB Leipzig centerét 53 millió fontért és Hakim Ziyech-t 37 millióért az Ajaxtól.

Havertz több gólt szerzett májusban, mint bárki más a Bundesligában, ezért teljesen érthető, hogy ott van a jelöltek között a hónap játékosa címre. Érdekes módon mind az öt májusi gólját idegenben szerezte: kettőót-kettőt fejjel és ballal, egyet jobbal. Szóval, szemmel láthatóan univerzális támadó.

Havertz a legfiatalabb labdarúgó a történelemben, aki eljutott 100 Bundesliga-mérkőzésig, de ez még nem minden. Ő az első 21 éven aluli futballista, aki eljutott a Bundesligában a 35 gólos határig karrierje során, méghozzá a 29. fordulóban. Ebben az esztendőben 12 élvonalbeli mérkőzésen 9 gólnál tart. Havertzrn kívül Jadon Sancho, Achraf Hakimi és Erling Braut Håland (Borussia Dortmund), Joshua Kimmich és Benjamin Pavard (Bayerhn München), valamint Christoph Baumgartner (Hoffenheim) vannak versenyben a május hónap legjobb labdarúgója címért.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.