Modern sportparkot adtak át a Hajógyári-szigeten

Modern sportparkot adtak át hétfőn a budapesti Hajógyári-szigeten, ahol a Budapest 2019 – Európa sportfővárosa program keretében, a Főkert Nonprofit Zrt. tervezésében és kivitelezésében valósult meg a beruházás.

Forrás: MTI2020. 06. 22. 16:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Főkert közleménye szerint a fejlesztés bruttó 260 millió forintból jött létre egy olyan területen, ahol a cél az egykori sportfunkció újraépítése volt, és a parkkal minél több korosztályt szerettek volna megszólítani.

– A parkterület aktív rekreációs lehetőségét bővítve egy gumiburkolatos sportpálya, két gyepes röplabdapálya, pingpongasztal, fitnesz tér, valamint burkolt és gyepes pihenőterek kerültek kialakításra, mindezt egy többszintes növényállománnyal ellátott pihenőparki környezetben – olvasható a közleményben, melyből az is kiderül, hogy a kivitelezés során az elhagyatott sportpálya területéről 3200 négyzetméter burkolatot szedtek fel, így 1700 négyzetméterrel növekedett a zöldfelület a parkban. Ezenfelül a bejárati útvonalak mentén burkolt pihenőhelyek kerültek kialakításra, utcabútorokkal, valamint ivókúttal és illemhellyel, továbbá padok, hulladékgyűjtők, kerékpártárolók is telepítésre kerültek.

– A park központi részében egy ivókutat, illetve egy okos oszlopot is kialakítottak, amely wifijelet sugároz a területen. A multifunkciós sportpálya mellett pedig egy teljesen automatizált illemhelyet is létesítettek pelenkázóval.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.