Szoboszlait tényleg akarja a Milan

Még nincs húszéves, de a Milan ragaszkodik hozzá – írja a korábbi olasz elnök, Silvio Berlusconi alapította Mediaset hírügynökség sportrovata.

2020. 06. 20. 16:14
A Salzburg válogatott középpályása (balra) valósággal duzzad az önbizalomtól Fotó: Mirkó István
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem új keletű az érdeklődés, szinte nincs olyan hét, amikor a jelenleg leginkább piacképes magyar labdarúgót ne hozná össze a nemzetközi sportsajtó valamelyik sztárcsapattal. Szoboszlai Dominikot leginkább az olasz bajnokságból keresik intenzíven, az egykor szebb napokat látott Milan képviselői többször is ódákat zengtek az Red Bull Salzburg magyar középpályásáról, és persze vinnék, amilyen gyorsan csak lehet.

A magyar válogatott labdarúgó klubváltása ellen semmi kifogása nincs a Salzburgnak, illetve egy mégis van: csak az a csapat szerződtetheti Szoboszlait, amelyik kifizeti érte a 25 millió eurós kivásárlási árat. Milánóban tényleg rajonganak a technikás középpályásért, de a korábbi olasz miniszterelnök, Silvio Berlusconi által 1987-ben alapított Mediaset hírügynökség szerint alkudnának a transzferdíjból.

Az olasz hírforrás tudni véli, hogy amennyiben Ralf Rangnick, a Red Bull-család sport-, és futballfejlesztési részegének vezetője lenne a Milan szakmai igazgatója, egyben vezetőedzője, az nagyban segíthetné Szoboszlai beilleszkedését. Már csak az a kérdés, hogy a magyar ígéret fejlődése szempontjából mennyire lenne jó választás a Milan.

Hiszen a jelenlegi már nem ugyanaz a szint, mint amilyen a 2000-es éve elején volt, amikor Maldini, Pirlo, Gattuso, Kaká, Sevcsenko is a San Siróban futballozott. Szoboszlai eddigi legkitartóbb kérője csak a hetedik helyen áll a Serie A-ban, 12 pontra a Bajnokok Ligája-indulást érő negyedik pozíciótól. Márpedig a magyar játékos ebben a szezonban megtapasztalhatta a Bajnokok Ligája légkörét, és nem biztos, hogy szeretne alább adni az igényeiből. Reméljük, nem lesz az a pénz, amiért meggondolja magát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.