Zidane lehordta játékosait a 3-1 után

Elmagyarázta, ezt nem tehetik meg a szurkolóikkal, még akkor sem, ha zárt kapus a meccs.

Ch. Gáll András
2020. 06. 15. 17:24
Zidane, Zindine
Zinédine Zidane nem lehet büszke a csapatára Fotó: Chema Moya Forrás: MTI/EPA/EFE/
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem megszokott, hogy egy 3-1-re megnyert mérkőzés után, amelyen ráadásul egy félidőn keresztül káprázatosan futballozott a csapat, az edző az öltözőben lehordja játékosait a sárga földig. Márpedig ez történt vasárnap késő este a la Liga 28. fordulójában játszott Real Madrid–Eibar összecsapás után.

Pedig 45 percig nem úgy tűnt, hogy itt edzői korholás lesz a dolog vége. álomszerűen szép és okos góljával gyorsan megszerezte a vezetést a fővárosi csapat, ezt egy tankönyvbe illő kontra végén Sergio Ramos – Hazard önzetlen átadásával – megtoldotta, majd egy kipattanó labdát Marcelo bal külsővel csodás kiflirúgás formájában a bal sarokba bombázott.

A 3-0-s első félidőt azonban nem követte hasonló második. Meglehet, a koronavírus miatti edzéskihagyás okozta, de vagy elfáradt a Madrid a második játékrészre, vagy tudat alatt spórolni kezdtek az erejükkel Benzemáék, roppant nyögvenyelős lett a játékuk. És a liga legkisebb költségvetésű csapata ezt ki is használta, Pedro Bigas a 60. percben szépített, és ha utána Courtois nem véd olyan ragyogóan, akkor akár kellemetlen meglepetés is érhette volna a bajnokesélyest.

Így is érte. Amikor ugyanis a játékosok bevonultak az öltözőbe, Zinedine Zidane alaposan leteremtette őket. Elmagyarázta nekik, hogy ezt nem tehetik meg a szurkolóikkal, még akkor sem, ha zárt kapus a meccs az Alfredo Di Stéfano Stadionban. Nem ez az első eset ebben a bajnokságban, hogy Zizounak fel kell emelnie a hangját egy nyertes mérkőzés után. Az év elején a Levante ellen már 3-0-ra vezettek, és keserves 3-2 lett a vége, a Granada ellen is elhúztak 3-0-ra, onnan 3-2 lett, és csak a 92. percben sikerült bebiztosítani a 4-2-es végeredményt. Így tartja a két pontnyi távolságot a Madrid az éllovas Barcelona mögött, csütörtökön a következő ellenfél a Valencia lesz, megint a Di Stéfanóban. A másik késői vasárnapi meccsen: Real Sociedad–Osasuna 1-1.

S nincs megállás, ma máris megkezdődik – többek között Barcelona–Leganes meccsel – a 29. forduló.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.