A Falco főtáblás lesz a Bajnokok Ligája következő szezonjában

A Falco Szombathely a Bajnokok Ligája következő idényében biztos főtáblás lesz a Nemzetközi Kosárlabda-szövetség európai szekciójának döntése alapján, és nem kell selejtezőket játszania. Ezt a döntést a csapat előző kiírásban mutatott kiváló teljesítménye alapozta meg.

Magyar Nemzet
2020. 07. 03. 14:10
Perl Zoltán; Bruinsma, Evan; Ferencz Csaba
Perl Zoltán a Falcóval érdemelte ki az indulást a Bajnokok Ligájában Fotó: MTI/Varga György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Falco ismét remek társaságba kerülhet. Roppant erős mezőnnyel indulhat a férfikosárlabda Bajnokok Ligája, legalábbis a sorozat öt éve alatt még sohasem jött össze annyi valódi bajnok, mint a következő kírásra. Mint ismeretes, a kontinens elitje az ULEB által szervezett Euroligában és Európa Kupában játszik a nemzetközi porondon, ezért eddig a rangosabb bajnokságok közül többen is ott indultak, nem pedig a FIBA Bajnokok Ligájában.

A nemzetközi szövetség komoly erőfeszítéseket tett az utóbbi időkben arra, hogy minél több kiváló klubot magához édesgessen, még anyagi áldozatoktól sem riadt vissza, és ennek köszönhető, hogy a 2020–2021-es szezonra 14 olyan csapat nevezett, amely aranyérmes lett a saját országában.

Az előző kiírásban a magyar színeket a Falco Szombathely képviselte, ráadásul kiválóan, mindössze egy győzelem hiányzott, hogy továbbjusson nehéz csoportjából, ám ennek végül nem volt jelentősége, mert a járvány véget vetett a sorozatnak. Illetve jelentősége mégis van, ugyanis a FIBA pénteken nyilvánosságra hozta a 28 biztos főtáblás együttes nevét, és a listán ott van a Falco is. A remek szereplés miatt tehát a magyar csapatnak nem kell selejtezőket játszania.

Amikor a koronavírus miatt félbeszakadt a magyar bajnokság, az élen álló Falco nem védhette meg az előző idényben szerzett bajnoki címét. A döntés után az sem tűnt biztosnak, hogy a szombathelyi csapat elindulhat-e a bajnoki eredmények alapján a BL következő kiírásában, arról is olvasni lehetett, hogy a félbemaradt évad helyett a legutóbbi három kiírás átlaga dönthet a résztvevőkről.

Ehhez képest vált pénteken hivatalossá, hogy a Falco egymás után másodszor is Bajnokok Ligája-főtáblás lehet. A magyar csapat neve is ott van a csoportkör 28 biztos résztvevője között. Az évadban összesen 44 alakulat küzd meg a BL-ben, tizenhatan a selejtezőben kezdenek, s közülük négyen csatlakoznak majd a csoportkörhöz.

A szintén bejelentett menetrend szerint a selejtezők szeptember 15-én rajtolnak, a két kört követően pedig október 13-án kezdődhet a csoportküzdelem. A csapatokat nyolcas csoportokba osztják majd be. A sorsolás július 14-én lesz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.