Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

A fogadóirodák szerint a magyar válogatott az esélyesebb

A meglehetősen magas oddsok arról árulkodnak, hogy bizonytalan a kimenet, a fogadóirodák is a sötétben tapogatóznak a csütörtöki Bulgária–Magyarország Európa-bajnoki pótselejtező előtt. A bizonytalanságban azonban van egy biztos pont: a Marco Rossi csapatára szinte csupán fele akkor az odds, mint a bolgárokra, tehát a fogadóirodák a mieinket tartják esélyesebbnek.

2020. 10. 06. 9:14
SZOBOSZLAI Dominik
Szoboszlai Dominik Fotó: - Forrás: MTI/AP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egyik ismert, s talán napjainkban a legtöbbet idézett fogadóirodánál kedd reggeli állás szerint a következők az oddsok a magyar–bolgár mérkőzésre: Bulgária 3,75, döntetlen 3,30, Magyarország 2,05.

Meglehetősen magasak tehát a szorzók, ami a bizonytalan kimenetre utal. Ugyanakkor az is látszik, hogy a magyar válogatott győzelmét majdnem kétszer olyan valószínűnek tekintik, mint a bolgárét.

Ezt egyrészt a világranglistán elfoglalt helyezés támaszthatja alá, hiszen Magyarország az 52., Bulgária pedig a 60. a FIFA rangsorában. Másrészt az, hogy szeptemberben a Nemzetek Ligája első két fordulójában a magyar válogatott jobban teljesített a bolgárnál. A mieink meglepetésre 1-0-ra nyertek Törökországban, majd idehaza szoros meccsen maradtak alul 3-2-re Oroszországgal szemben. A bolgárok viszont otthon 1-1-re végeztek Írországgal, s 1-0-ra kikaptak Walesben.

Érdekes, hogy az elmúlt 24 órában az oddsok még a magyar válogatott javára változtak, a fogadóirodák mérlegelése szerint tehát a magyar csapat vezérének, Szoboszlai Dominiknak a kiesése nem befolyásolja döntően az esélyeket.

Az összes pótselejtezőt nagy bizonytalanság övezi a fogadóirodáknál, a velünk egy ágon lévő Izland–Románia találkozón a két csapat esélyei nagyjából megegyeznek (2,50, 3,20, 2,87).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.