Georgi Dermendzsiev: Nyerni kell, mindegy milyen játékkal

Sorsdöntő lesz a csütörtök este 20.45 órakor (tv.: M4 Sport) Bulgária Európa-bajnoki pótselejtező mérkőzés mindkét fél, tehát a magyar és a bolgár válogatott számára is. Utóbbi szövetségi kapitánya, Georgi Dermendzsiev és csapatkapitánya, Georgi Kosztadinov a szerda esti edzés előtt tartott sajtótájékoztatót.

Magyar Nemzet
2020. 10. 07. 20:31
Georgi Dermendzsiev Fotó: Szabó Miklós Forrás: Nemzeti Sport
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Georgi Dermendzsiev nem kertelt, amikor a találkozó jelentőségéről kérdezték:

– Az elmúlt évtizedben talán nem volt olyan fontos meccs a bolgár labdarúgásban, mint ez. Ezt a játékosok is pontosan tudják. Nem kell motiválni senkit. Persze ez együtt jár egyfajta nyomással. A magyarok számára szintén fontos a mérkőzés, biztos nehéz meccs lesz. Rendkívül kiegyensúlyozott csapatról van szó, amely védekezésben stabil, támadásban veszélyes. Új, háromvédős felállással próbálkoztak szeptemberben, amely veszélyes lehet, ráadásul azt bizonyítja, több forgatókönyvvel is rendelkeznek, de amennyire csak lehetett, kielemeztük.

 

Georgi Dermendzsiev
Fotó: Szabó Miklós / Nemzeti Sport

 

A 65 éves Georgi Dermendzsiev elárulta, hogy minden forgatókönyvre felkészültek, tehát az esetleges döntetlenre, hosszabbításra, sőt, még a tizenegyeseket is gyakorolták, hátha azok döntenek.

Az esélyekről is faggatták, és a magyar válogatott dicsérete után ezt mondta:

– A csapat körüli légkör remek, s bár vannak sérültjeink, az öltözőben mindenki bizakodó, a csapategység rendben van. Tudjuk, milyen fontos mérkőzés áll előttünk, és hogy most nem fér bele, hogy kifogásokat keressünk. Felnőtt úgy egy generáció, hogy nem látta a válogatottunkat nagy tornán játszani. Ezen most változtathatunk. Ez azonban nem lehet teher vagy béklyó. Hogy holnap ki fog kezdeni? Alakul az elképzelésem, de maradjon egyelőre titok. Jó a labdarúgásnak, hogy a nézők visszatérhetnek. Jelen körülmények között szinte mindegy is, mennyien lesznek, a lényeg, hogy megvan az esélyük, hogy velünk együtt legyenek a mérkőzésen. Hosszú idő után lesz erre lehetőségünk, és ez is adhat némi pluszlökést.

A harmincéves Georgi Kosztadinov az orosz élvonalban, az Arszenal Tula csapatában futballozik, és jelenleg sérülés után tér vissza:

– Nem vagyok tökéletes állapotban, ez nem titok. Az orvosi stáb mindenben segített, hogy a lehető leggyorsabb legyen a felépülésem, és vállalhassam a játékot holnap. Hogy kezdőként vagy csereként, nem tudom, de ha szükség lesz rám, játszani akarok, remélem képes is leszek rá.

Végül Georgi Dermendzsiev így összegzett:

– Tipikusan az a meccs lesz, amelyen a lényeg a győzelem. Nyerni kell, mindegy, milyen játékkal. Ha a meccs úgy alakul, tíz emberrel kell védekezni, tíz emberrel kell támadni. Az egyik legfontosabb feladat az, hogy mindent elkövessünk azért, hogy a csapat csak a játékra koncentrálhasson. Ez lehet a kulcs, hogy a végsőkig higgadtak maradjunk. Ezen múlhat a győzelem. Szerintem mindkét fél így látja a helyzetet.

Igaza van, ezt a magyar szövetségi kapitány, valamint a játékosok elutazás előtt tartott sajtótájékoztatója is bizonyít.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.