Elbuktuk a vb- és az Eb-rendezési pályázatot is

Hiába pályáztunk a 2023-as műkorcsolya- és jégtánc-világ- és Európa-bajnokság rendezési jogára is, hogy a kettőből az egyik bejöjjön, a vb-t a japánok, az Eb-t a finnek hozhatják tető alá.

Magyar Nemzet
2020. 10. 17. 12:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Országos Korcsolyázószövetség szeptember 10-én jelentette be, hogy mindkét eseményre budapesti helyszínnel pályázik. A nemzetközi szövetség (ISU) döntése értelmében azonban a világbajnokságnak három év múlva a műkorcsolyasport fellegvárának számító Japán egyik nagyvárosa, Szaitama adhat otthont. Velünk együtt a fehéroroszok is hoppon maradtak, akik Minszkben szerettek volna vb-t rendezni. A 2023-as Eb lebonyolításáért jóval nagyobb volt a tülekedés, a magyar fővároson kívül Minszk (a fehéroroszok is hasonló taktikával próbálkoztak, mint mi), Jereván, Szófia, Ostrava, Essen, Torino és Helsinki is pályázott, s végül a finnek lettek a befutók. A magyar szövetség korábban a 2022-es vb-re is pályázott, de azt a franciák (Montpellier) kapták meg.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.