Elvesztette Neymart, szenvedve győzött a Paris Saint-Germain

Ha nehézségek árán is, de legyűrte ellenfelét a Paris Saint-Germain és a Chelsea is a Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. A párizsiak a Başakşehir vendégeként győztek 2-0-ra, míg a londoniak a Krasznodar otthonában 4-0-ra nyertek.

Magyar Nemzet
2020. 10. 28. 21:17
Istanbul Basaksehir vs Paris Saint-Germain
Mindkét párizsi gólt a Kean Fotó: EPA/Tolga Bozoglu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az nyugodt szívvel kijelenthető, hogy a Paris Saint-Germain nem olyan teljesítménnyel jutott el a fináléba a Bajnokok Ligája előző idényében, mint amit szerda este a Başakşehir elleni csoportmérkőzés első félidejében nyújtott. Szerencséjére, tompa futballjára pontatlan játék volt a válasz a másik oldalon, így bekapott gól miatt nem, csak sérülése miatt kellett siránkoznia Thomas Tuchel csapatának. A rengeteg helyzetkezdemény ellenére 0-0-val fordult a két klub.

A második játékrészt ugyanott folytatta a PSG, ahol az elsőt abbahagyta. Pablo Sarabia már a 46. percben megszerezhette volna a vezetést a vendég gárdának, de a spanyol játékos az égbe lőtte a labdát. Végül Moise Keannek sikerült megtörnie a jeget a 64. percben: szögletét követően az egyedül maradt csatár a kapuba fejelt. Felrázta a házigazdát, hogy hátrányba került, Keylor Navas védéseire több esetben is szüksége volt a párizsiaknak. Egyenlítés helyett azonban a francia bajnok növelte előnyét a 79. percben. Két exliverpooli párharca után született meg a gól: a Vörösök volt játékosa, Martin Škrtel mellett fordulatból talált be az evertoni kölcsönjátékos, Kean. Az előkészítő újra Mbappé volt, így ha gólszerzésben nem is, legalább gólpasszokban jeleskedett a francia.

A 2-0-s győzelemmel a Paris Saint-Germain javítani tudta mérlegét a hazai pályán a Manchester Unitedtől elszenvedett vereség után. A Başakşehir két mérkőzés után nulla ponttal szerénykedik a H csoport tabellájának utolsó helyén.

Bajnokok Ligája, H csoport, 2. forduló:

Başakşehir–Paris Saint-Germain 0-2 (0-0)

Gólszerzők: Kean (64., 79.)

Mindkét párizsi gólt a Kean–Mbappé duó hozta össze
Fotó: EPA/Tolga Bozoglu

A PSG-hez hasonlóan a Chelsea is megküzdött esélytelenebbnek tartott ellenfelével, legalábbis az első félidőben. A londoniak részben a saját dolgukat nehezítették meg, hiszen Jorginho már a 13. percben büntetőt rúghatott, de az olasz középpályás a kapufát találta el. Itt még szerencsés volt a Krasznodar, de a 37. percben már nem: Callum Hudson-Odoi távoli lövését követően Matvej Szafonov rosszul találta el a labdát, ami a kapusról befelé gurult.

A szünet után félórát kellett várnia, de akkor tizennégy perc alatt három gólt rúgva sikerült bebiztosítania a győzelmet a Chelsea-nek. Előbb Timo Werner büntetőből volt eredményes, majd Hakim Zijes a védők gyűrűjében egyensúlyozva talált be. Christian Pulisic tette fel az i-re a pontot a 90. percben: az amerikai játékos az orosz hálóőr lábai között lőtte ki a rövidet.

Idei első BL-csoportkörös győzelmével a Chelsea átvette a vezetést az E csoportban, a Krasznodar egy pontjával a negyedik helyet foglalja el.

Bajnokok Ligája, E csoport, 2. forduló:

Krasznodar–Chelsea 0-4 (0-1)

Gólszerzők: Hudson-Odoi (37.), Werner (76. – tizenegyesből), Zijes (80.), Pulisic (90.)

A csoport másik mérkőzésén:

Sevilla–Rennes 1-0 (0-0)

Gólszerző: de Jong (56.)

Az állás: 1. Chelsea 4 pont (4-0), 2. Sevilla 4 (1-0), 3. Rennes 1 (1-2), 4. Krasznodar 1 (1-5)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.