Hollandiában társasjátékoznak Szoboszlai Dominik nevével

A holland futballszaklap, a Voetbalzone a jövő világklasszisait bemutató cikksorozatot indított, amelynek a legutóbbi részében Szoboszlai Dominiket méltatta. A Manchester City belga sztárjához, Kevin De Bruynéhoz hasonlították a magyar válogatott és a Salzburg középpályását.

Magyar Nemzet
2020. 10. 13. 17:55
Champions League - Group E - FC Salzburg v KRC Genk
A Salzburg 2-1-es előnyről várja a visszavágót Fotó: Leonhard Foeger
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azokat a tehetségeket mutatja be sorozatában a Voetbalzone, akik egy nap átvehetik a futball jelenkori sztárjainak, azaz Lionel Messinek, Cristiano Ronaldónak vagy Robert Lewandowskinak a helyét. A ma megjelent, Szoboszlairól szóló résznek már a címe is óriási dicséret. – Figyelmeztetés a Bayernnek és az Atléticónak: „Olyan tehetséges, mint Håland” – így vezetik fel a magyar válogatott labdarúgójáról szóló írást.

Ezúttal Szoboszlai Dominikről van szó, akinek a nevét kirakva jó eredményt érhetünk el a Scrabble társasjátékban, és aki hamarosan hatalmas átigazolási díjat hozhat a Salzburg konyhájára – írja a Voetbalzone.

A holland lap megemlíti, hogy a Salzburg olyan tehetségeket adott a futballvilágnak a közelmúltban, mint a Dortmundba igazolt Erling Håland és a Liverpoollal BL-győztes Naby Keita kettős. Leírja, hogy a nyáron az Arsenal kész lett volna harmincmillió eurót kifizetni a magyar játékosért. Megemlítik, hogy az előző idényben az osztrák Bundesliga legjobbjának választották meg Szoboszlait, akire Håland távozásáig kevesebb figyelem vetült. Ugyanakkor a középpályás statisztikáját is kiemelik, a Salzburgban 67 meccsen húsz gól és 27 gólpassz került a neve mellé. Bár Szoboszlai példaképe volt, a játékstílusa inkább Paul Pogba és keverékeként írható le a lap szerint.

A Voetbalzone kíváncsian várja, hogy Szoboszlai mire lesz képes a BL-csoportkörben a címvédő Bayern München és a kiváló védekezéséről ismert Atlético Madrid ellen. Egyúttal a két klub számára amolyan figyelmeztetésként üzenik a Salzburg edzője, Jesse Marsch nyilatkozatát, miszerint Szoboszlai ugyanolyan tehetséges, mint Håland. Az amerikai tréner ráadásul Kevin De Bruynéhoz hasonlította a képességeit, és a Manchester City klasszisával húzott párhuzammal a holland szaklap is egyetért.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.