Rebrov: El lehet gondolkodni, hogy a BL vagy az NB I a fontosabb

Akadozó játékkal, de kétgólos győzelmet aratott a Ferencváros Kisvárdán az NB I-ben. Szergej Rebrov elégedett volt a játékosai koncentráltságával a Barcelona elleni keddi Bajnokok Ligája mérkőzés előtt.

Magyar Nemzet
2020. 10. 16. 22:54
null
Szergej Rebrov hosszú tépelődés után döntött Fotó: Koszticsák Szilárd Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pénteken Kisvárdán nyert 2-0-ra az NB I-ben, kedden már Barcelonában játszik a Ferencváros a BL-ben. Rebrov több kulcsjátékosát pihentette a spanyolországi út előtt, ami meglátszott a zöld-fehérek teljesítményén. Az ukrán edző szerint azonban egyáltalán nem vették félvállról a találkozót.

– El lehet azon gondolkodni, hogy melyik meccs a fontosabb – válaszolta lapunk kérdésére Rebrov a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón. – Ha jövőre is a Bajnokok Ligájában akarunk szerepelni, akkor ugyanolyan komolyan kell venni az NB I-et, és így csináltuk ezt az előző idényben is, amikor az Európa-ligában szerepeltünk. Láttam a játékosaimon a megfelelő koncentráltságot, úgyhogy ezzel nem volt probléma.

A Ferencváros edzője megjegyezte, hogy idegenben sosincs egyszerű feladatuk, ha az első félidőben nem találnak be a kapuba, Kisvárdán pedig különösen meg tudnak szenvedni.

– Mindig nehéz meccseket játszunk a Kisvárdával idegenben, kompakt ellenfélről van szó, amely megérdemelten van az első ötben a bajnokságban – fogalmazott Rebrov. – Voltak olyan elemek, amik nem tetszettek, de az első gól után a saját játékunkat játszottuk, és örülök, hogy türelmesek maradtunk. Kiemelném, hogy a cserék jó teljesítményt nyújtottak, és az is fontos volt, hogy kapott gól nélkül hoztuk le a meccset.

A Kisvárda edzője, Supka Attila az utolsó passzokat és jó megoldásokat hiányolta a csapatából, emiatt maradt pont nélkül a hazai együttes.

– Több volt ebben a meccsben, az egy pont minimum meglehetett volna – értékelt Supka. – Ha pontosabban vagyunk a befejezéseknél, gólt, gólokat szerezhettünk volna. A Fradi vezető góljánál hibáztunk, ketten is lemaradtak a beadásról, de utána néhány perccel egyenlíthettünk volna, 100 százalékos helyzetet puskáztunk el. A végén próbáltunk pontot menteni, kinyíltunk, ebből jött a másik gól. Ilyen a futball. Mindent megtettünk, de a Fradi ellen ez most kevés volt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.