Roy Jones Jr. a halálra is felkészült Mike Tyson ellen

Kemény és komoly ütközetre készül Mike Tyson és Roy Jones Jr., a két ötven év feletti bokszlegenda, akik november 28-án az egymás elleni meccsen térnek vissza a szorítóba Los Angelesben.

Magyar Nemzet
2020. 10. 31. 13:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Áprilisban kapott szárnyra a hír, hogy az 54 éves Mike Tyson újra komolyan edzeni kezdett, és a visszatérését tervezi. Nem a levegőbe beszélt a nehézsúly korábbi királya, hamarosan az első meccsét is lekötötték, eredetileg szeptember 12-én küzdött volna meg a visszavonulása után szintén visszatérő Roy Jones Jr.-ral. Ezt a koronavírus-járvány meghiúsította, de ami késik, nem múlik, november 28-án tényleg összecsap egy nyolcmenetesre tervezett meccsen a két legendás bokszoló Los Angelesben.

Biztonsági okokból csak kétpercesek lesznek a menetek, és a megszokott tízunciás kesztyűk helyett 12 unciásat kell viselniük a feleknek. Ezzel Tyson nem értett egyet, de belement, hogy létrejöhessen a meccs.

– Biztos megvoltak az indokok, de a nők harcolnak két percet – vetette oda Tyson. – Ugyanakkor ez az egész túlmutat rajtam, nem csak rólam szól, úgyhogy örülök, hogy bokszolhatunk.

Egyetértett vele Jones is, aki szintén nem értette, mi szükség van a kétperces menetekre, amikor a boksztörténelem két nagy alakja találkozik a ringben, de elárulta, hogy nem fogják kímélni egymást.

– Ha olyan emberrel nézel szembe, mint Tyson, mindenre fel kell készülnöd – árulta el az 51 éves Jones, aki korábban négy súlycsoportban is világbajnok volt. – Neki nem csak erős ütései vannak, ő egyike azon bunyósoknak, akik végezhetnek veled a ringben.

Tudom, milyen meccs lehet ebből, a halálra is felkészültem.

A pályafutása vége felé a sportteljesítménye helyett a botrányaival címlapokra került Tyson nem fogalmazott ennyire drámaian, de érzékeltette, hogy nagyon komolyan veszi a meccset.

– Harcolni fogunk, és remélem, Jones is beszáll a csatába – mondta Tyson, aki rendkívül elszántnak tűnik. – Nagyszerű erőben vagyok, rengeteget edzettem. Eleinte nem akartam ennyi energiát beletenni, de az ellenfél miatt nem tehettem másként.

Tyson 2005-ben bokszolt legutóbb, profiként ötven győzelmet aratott, ebből 44-et kiütéssel, és csak hatszor maradt alul. Karrierje vége meglehetősen dicstelenül alakult, az utolsó vb-címmeccsét 2002-ben Lennox Lewis ellen vívta, de simán kikapott a nyolcadik menetben, majd az utolsó három mérkőzéséből kettőt elveszített kevésbé neves bunyósok ellen is.

Jones 2018-ban fejezte be profipályafutását, 66 mérkőzése közül kilencen kapott ki, viszont 47 alkalommal KO-val végzett riválisaival, és ő ügyelt arra, hogy szépen, győzelmekkel fejezze be a karrierjét. Kérdés, hogy a visszatérésből melyikük jön ki jobban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.