Következő mérkőzések
Szerbia
21:002024. június 16.
Anglia
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna

Vettel kifakadt a Ferrarira, csapatfőnöke jól kiosztotta érte

Sebastian Vettel, a Formula–1-es Ferrari istálló versenyzője a Portugál Nagydíj után kifakadt, mert szerinte csapattársa, Charles Leclerc autója sokkal gyorsabb, mint az övé. Mattia Binotto csapatfőnök elutasította ezeket a vádakat, és kiosztotta a négyszeres világbajnokot.

Magyar Nemzet
Forrás: Nemzeti Sport, Daily Mail2020. 10. 26. 16:45
Sebastian Vettel
A német pilóta vádjait nem nézték jó szemmel az olasz istállónál Fotó: MTI/AP/Getty/Joe Portlock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sebastian Vettel futam utáni értékelésében elmondta, felemás érzései vannak, hiszen rosszul kezdődött a versenye, visszaesett, több alkalommal is majdnem kicsúszott, de végül legalább sikerült pontot szereznie, így összességében sikerült pozitívan zárnia a versenyhétvégét. Másrészt viszont arra panaszkodott, hogy az ő autója lassabb, mint a Leclercé, nem hiszi, hogy képességei ennyivel rosszabbak lennének csapattársáénál. Ezzel arra utalt a négyszeres világbajnok, hogy ő a vasárnapi Portugál Nagydíjon a tizedik helyen ért célba, miközben Charles Leclerc alig maradt le a dobogóról, a negyedik helyen futott be.

– Teljesen nyilvánvaló, hogy a másik Ferrari sokkal gyorsabb. Hol veszítek időt? Egész évben ezen töröm az agyam. Néhány idióta talán sosem jönne rá, de én teljesen idióta lennék? Kétlem! Egy ponton már a szerencséből fakadóan is el kellene találnod a szükséges határt. Én sosem találtam el, de ha néha sikerült is, csak óriási nehézségek árán. A garázs másik oldalán valahogy minden sokkal egyszerűbbnek tűnik – idézte fel a pilóta szavait a Nemzeti Sport.

– Magamba kell néznem és tenni a dolgom, de természetesen azért fáj, főleg azért, mert a saját elvárásaim nagyobbak, mint a kívülről érkezők. Nem érdekel a balhé és a felhajtás, de nehéz az autóban ezen túllépni, mert túlságosan is éhes vagyok a fejlődésre és a sikerre – tette hozzá Sebastian Vettel.

A német pilóta vádjait nem nézték jó szemmel az olasz istállónál
Fotó: MTI/AP/Getty/Joe Portlock

A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto sem hagyhatta szó nélkül versenyzője nyilatkozatát, és határozottan elutasította Vettel vádjait, majd azt is hozzátette, többet várna el egy második számú pilótától.

– Sebastian és Charles ugyanolyan autót kap, nem is lehet semmilyen kétség efelől. Nagyon remélem, hogy Sebastian jobban teljesít majd az imolai időmérőn, hogy majd a futamon is megmutathassa mire képes – jelentette ki a csapat vezetője, majd odaszúrt Vettelnek: – Charles tényleg nagyon jó, de talán többet várhatnánk el a második számú pilótától is.

Binotto ezzel arra is utalhatott, hogy Leclerc az időmérőkön és a versenyeken is rendszeresen maga mögé utasítja Vettelt, a kvalifikáción 10-2-re, a futamokon 7-3 arányban veri a monacói a németet. Az egyéni pontversenyben Leclerc tizenkét futammal a háta mögött 75 ponttal az ötödik helyét foglalja el, míg Vettel jócskán lemaradva, 18 ponttal a 13. pozícióban áll.

Szerencséjükre, Binottónak és Vettelnek már nem kell sokáig elviselniük egymást, mindössze öt futam van hátra a 2020-as idényből, Vettel pedig jövőre már másik csapatnál, az Aston Martin színeiben fog versenyezni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.