Háromnapos nemzeti gyász Argentínában Maradona emlékére

Az egész világ Diego Maradonát gyászolja. Hazája, Argentína különösen. Az argentin elnök, Alberto Fernández háromnapos nemzeti gyászt jelentett be.

Magyar Nemzet
2020. 11. 25. 19:33
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatvanéves korában elhunyt a világ labdarúgásának ikonja, Diego Maradona. Hazájában, Argentínában háromnapos nemzeti gyásszal búcsúznak a legendától.

– A világ tetejére emeltél minket. Elképesztő boldogságot okoztál nekünk. Te voltál a legnagyobb. Köszönjük, hogy léteztél, Diego. Egész életünkben hiányozni fogsz – búcsúzott az ország legendájától az argentin elnök, Alberto Fernández.

Az argentin hírolvasók könnyek között jelentették be Maradona halálhírét a helyi médiában.

– Gyermekkorunk egy része meghalt – préselte ki magából egyikük, míg egy másik hírolvasó hitetlenkedett: – Azt gondoltam, ő sohasem halhat meg.

A sportvilág így búcsúzott Maradonától. Az argentin zseni legszebb vb-góljait itt gyűjtöttük össze.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.