Idegenben vágott vissza a Ferencváros a 11 gólos vereségért

Szenzációs első félidő után kicsit nyögvenyelősre sikeredett a folytatás, de a lényeg az, hogy a Ferencváros 29-25-ös győzelmével visszavágott a német Bietigheimnek a múlt heti 11 gólos vereségért a női kézilabda Bajnokok Ligájában, és ezzel óriási lépést tett a továbbjutás felé.

Szilágyi
2020. 11. 15. 15:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A múlt hétvégi 11 gólos hazai vereség után idegenben a német Bietigheim otthonában vehetett revánsot a Ferencváros női csapata. Vett is, de még hogy! A meccs előtt gonosz tréfának hathatott volna a mérkőzést kommentáló Bartha Zoltán megjegyzése: a 28. percben azt találta mondani a riporter, hogy a németek egy góllal kevesebbet lőttek, mint Klujber Katrin. Pedig ez történt: a fradista átlövő már hét gólnál járt az első félidőben. A múlt héten parádézó Bietigheim viszont felvonultatta a női kézilabdázás összes „szépségét”: a 6. és a 19. perc között nem talált a kapuba, már ha egyáltalán eltalálta azt. Ez olykor még hétméteresből sem sikerült a német játékosoknak, ha pedig valahogy elvánszorgott egy-két labda, akkor ott volt Bíró Blanka. A válogatott első számú kapusa szinte mindent – hetest, szélről érkező kísérletet, átlövést – védett.

Bíró Blanka nélkül nehezebben ment volna
Fotó: Tumbász Hédi / Nemzeti Sport

Támadásban pedig az átlövő Klujber mellett elsősorban a múlt heti meccs óta rengeteget javult holland világbajnok, Angela Malestein vitte a prímet. Főleg védekezésben változott nagyon sokat a Fradi az „odavágóhoz” képest. Bíró Blanka kapuskollégája, Sando nem nagyon találkozott a labdával, a 26. percben kialakult a tízgólos különbség (15-5). A szünetig eggyel beljebb tornázta magát a Bietigheim.

Amilyen ígéretesen indult az első, olyan nyögvenyelősen kezdődött a második félidő: a németek egy 3-0-s rohammal jelezték, hogy nem adták fel. Olyannyira nem, hogy egy-két Bíró-bravúrt és Schatzl Nadine-gólt leszámítva a Fradi nem sokat mutatott.

Schatzl Nadine a második félidőben volt húzóember
Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport

Szűk tíz perc alatt pont annyi gólt lőtt a Bietigheim, mint az első játékrészben: hatot. Sando nagyon feljavult a kapuban. Elek Gábor edző időkéréssel rendezte a sorokat, s ez hatott. Két gyors góllal hat gólra hízott vissza a különbség. És ettől kezdve megnyugodott a Fradi, és már nem hozta a szívbajt Elek Gáborra. A hajrára nem maradt különösebb izgalom, csak a gólkülönbség volt kérdéses. A jelentősen feljavult Kovacsics Anikó vezérletével és Bíró Blanka védéseinek köszönhetően a Fradi 29-25-re megnyerte a mérkőzést.

A zöld-fehéreknek hat pontjuk van, és jelenleg a csoportjuk ötödik, továbbjutó helyén állnak. Mivel a csoportból az első hat jut tovább a középdöntőbe, a Fradi ideális helyzetben várhatja a folytatást.

Női kézilabda Bajnokok Ligája: Bietigheim–FTC-Rail Cargo Hungaria 25-29 (6-15).

A Ferencváros jövő héten a Krim Ljubljana ellen folytatja szereplését a női BL-ben. A címvédő Győri Audi ETO a csapatnál regisztrált több koronavírusos eset miatt elhalasztotta a Buducsnoszt Podgorica elleni idegenbeli mérkőzését.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.