Gól, gólpassz, jó játék is fűződik a magyar légiósokhoz + videók

A válogatott három mérkőzése után a magyar csapat légiósai is visszatértek klubjaikhoz, és a hét végén már ott kellett helytállniuk. Összeállításunkban megnéztük, ki hogyan szerepelt a saját együttese mérkőzésén.

2020. 11. 23. 14:30
Champions League - Quarter Final - RB Leipzig v Atletico Madrid
SOCCER-CHAMPIONS-RBL-ATM/REPORT Fotó: POOL New Forrás: Lluis Gene/Pool via REUTERS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

fáradhatatlan. Sérülés miatt heteket kihagyott, ezért nem léphetett pályára az angol másodosztályú Bristol Cityben, ám nem sokkal a válogatott szünete előtt visszatérhetett. Azonnal végig is játszott három bajnoki meccset, majd hazautazott, és alaposan kivette részét az Izland, a Szerbia és az Oroszország elleni sikerekből. Csütörtökön visszautazott Angliába, szombaton pedig ismét ott volt a Bristol kezdőjében, amely 1-0-ra legyőzte a Wayne Rooney-val felálló Derby Cityt. A magyar középpályás az utolsó pillanatig a pályán volt, és szokásához híven roppant hasznosan futballozott. Fontos adalék, hogy miután felgyógyult, Nagy Ádám zsinórban négyszer szerepelt a kezdőcsapatban, azóta a Bristol City hibátlanul teljesít, mind a négy mérkőzését megnyerte, és már a harmadik helyen áll a Championshipben.

 

 

A már 14-szeres magyar válogatott Holender Filip októberben szerződött kölcsönbe a svájci Luganótól a Partizan Beogradhoz, amelyben a Proleter ellen a negyedik bajnoki meccsén szerepelt, és először játszotta végig a kilencven percet. Az előző két fordulóban egyaránt gólpasszt adott, ezúttal viszont 11-est hibázott a 61. percben. A Partizan azonban így is megnyerte a meccset, méghozzá éppen Holender 91. percben szerzett találatával. Ez volt a kragujevaci születésű szélső első találata új csapatában. A Partizan kilenc pont hátránnyal a második helyen áll a Crvena zvezda mögött.

 

A 91. perc a szlovák Slovan Bratislava magyar futballistájának, Holman Dávidnak is ott áll a neve mögött a Zlaté Moravce elleni mérkőzés jegyzőkönyvében, őt akkor cserélte le az edzője, nyilván nem gyenge teljesítmény miatt. A Fortuna Liga 14. fordulójában a Slovan 2-1-re nyert, és visszavette helyét a tabella élén, megelőzve az egy meccsel kevesebbnél tartó Dunaszerdahelyet. Holman Dávid egy remek gólpasszal járult hozzá a győzelemhez, ami az alábbi videón 1:28-tól látható:

 

A DAC egyébként ugyancsak nyert, Nyitrán szerezte meg a három pontot az 1-0-s sikerrel, Kalmár Zsolt és is végigjátszotta a mérkőzést.

Az osztrák Salzburg gyenge főpróbát tartott a Bayern München elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésre, 3-1-re kikapott hazai pályán a Sturm Graztól. végigjátszotta a mérkőzést, ezúttal nem akadt emlékezetes pillanata. Horvátországban is folytatódott a bajnokság. Az Osijek magyarja, Kleinheisler László karantén miatt kihagyta a válogatott találkozóit, most sem lépett pályára, a kispadról figyelte, ahogyan csapata 2-0-ra legyőzte a címvédő Dinamo Zagrebet. A horvát mezőny másik magyarja, Gyurcsó Ádám a 76. percben állt be a Hajduk Splitbe, amely a Slaven Belupo vendégeként nyert ugyancsak 2-0-ra.

A német Bundesligában e hét végén nem találhattunk győztes magyar játékost. Az RB Leipzig az Eintacht Frankfurt stadionjában szerzett egy pontot az 1-1-es végeredménnyel, a lipcsei kaput ezúttal is védte, pedig a második félidőre állt be. A Leipzig ezzel a negyedik helyen áll. végig a pályán volt a Freiburgban, de nem lehetett boldog, a csapata ugyanis 3-0-ra kikapott hazai környezetben a Mainztól, amelynek ez volt az első győzelme ebben a bajnokságban. A Mainz természetesen nélkülözte Szalai Ádámot, aki az Izland elleni Eb-pótselejtező után sérülés miatt visszautazott, már meg is műtötték, és várhatóan egy hónap múlva kezdhet el újra edzeni.

 

Gulácsi Péter biztos pont volt a lipcsei kapuban
Fotó: Pool via REUTERS/Lluis Gene

 

A ciprusi magyar légió felemás hétvégét zárt. A nagy felfedezett, magára több klub figyelmét is felhívó örülhetett, mert vele a védelemben az Apollon Limassol 2-1-re győzött az AEK Larnaca vendégeként. együttese, az Omonia Nicosia viszont 2-1-re kikapott a Nea Szalamisz otthonában, a magyar védő végig ott volt a csapatban. Svájcban a Lugano Kecskés Ákossal a soraiban 1-1-et játszott idegenben a Servette-tel, a török bajnokságban pedig a Kasimpasa Varga Kevint is bevetve a Konyasportól távozott üres kézzel a 2-1-es vereség után.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.