Scholes a Unitedről: Mintha gyerekek játszottak volna

A Manchester United korábbi labdarúgói nem fogták vissza magukat, amikor a csapat szerdai, İstanbul Başakşehir elleni 2-1-es BL-vereségét értékelték. Ole Gunnar Solskjær szerint kínos volt, amit játékosai védekezés címén csináltak a pályán.

Magyar Nemzet
Forrás: BBC2020. 11. 05. 13:35
Solskjær
epa08799007 Manchester United's manager Ole Gunnar Solskjaer (C) reacts after the UEFA Champions League group H soccer match between Istanbul Basaksehir and Manchester United in Istanbul, Turkey, 04 November 2020. EPA/Tolga Bozoglu Fotó: Tolga Bozoglu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

November negyedikét, azaz szerda estét valószínűleg piros betűs ünnepnek kiáltják ki Isztambulban, hiszen a Başakşehir Manchester United elleni győzelme az első volt, amelyet a csapat a Bajnokok Ligájában szerzett. Törökországban érthető módon nagy volt az öröm, Manchesterben viszont nem győztek pironkodni a bemutatott játék miatt.

– Soha nem láttam még, hogy bármelyik csapat ilyen gólt kapott volna. Szörnyű volt a csapat védekezése – utalt a Başakşehir első találatára Robin van Persie, amikor Demba Ba a saját térfeléről indulva cipelte az ellenfél kapujáig a labdát úgy, hogy a manchesteri védők csak távolról szemlélték az eseményeket.

– Szervezettség kérdése az egész. Olyan, mintha gyerekek játszottak volna. Megalázó. Fogalmam sincs, hogy mivel foglalkozott a védelem. Nevetséges gól született, ezt csak a játékosok hibájaként lehet értékelni, az edzői stáb nem tehet erről a teljesítményről – vélekedett a korábbi középpályás, Paul Scholes.

Rio Ferdinand is egyetértett Scholesszal, szerinte a tanulópályákon sem látni hasonlót a fiatal labdarúgóktól: – Mi történt a védekezéssel? Nullával egyenlő a szervezettség! Hol van az, aki megszervezi a csapat védekezését?! Remélem, hogy Solskjær megmondja a játékosoknak a magáét, és azt is, hogy lejáratják őt, mert valakinek rendet kell tennie az öltözőben!

A törökök második góljáról kevesebb szó esett, pedig az angol csapat arra sem lehet büszke:

A Manchester United vezetőedzője, Ole Gunnar Solskjær a korábbi klublegendáktól eltérően nem próbálta a játékosaira hárítani a felelősséget, azon viszont csak nevetett, amikor az újságírók felvetették neki, hogy az újabb vereség akár az állásába is kerülhet.

– Az első gólnál rövid szögletet végeztünk el, és közben megfeledkeztünk a védekezésről. Nem kaphatunk ilyen gólokat ezen a szinten, így sokkal nehezebb meccseket nyerni. Nem tartottuk magunkat a szabályainkhoz, ez az én felelősségem.

– Nem fogok beszélni az esetleges kirúgásomról. Ennek még nem jött el az ideje. Persze minden embernek lehet véleménye, de a lényeg, hogy erősnek kell maradnunk. A klub azért alkalmaz, hogy elvégezzem a munkát, én pedig a stábommal együtt a legjobb tudásomat adom – húzta alá a norvég tréner.

A Manchester United a szerdai veresége ellenére is vezeti a H csoportot a Bajnokok Ligájában. Az angol bajnokságban viszont hat mérkőzés után hét pontot szerezve csak a 15. helyet foglalja el, és könnyen előfordulhat, hogy szombaton újra megég, amikor az idényt meglepően jól kezdő Everton otthonába látogat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.