Sigér büszke arra, hogy a magyar futball rengeteg embert tesz boldoggá

Mozgalmas őszi szezonja van Sigér Dávidnak: a válogatottban és a Ferencvárosban is bőven voltak feladatai. A középpályás nem fárad, úgy érzi, „pozitív spirálban” van, örömmel készül a mérkőzésekre.

Magyar Nemzet
2020. 11. 17. 14:21
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

után a válogatott középpályása, Sigér Dávid állt az újságírók rendelkezésére. A kérdés-válaszokból idézünk.

– Húsz meccset játszott eddig az ősszel, hogy lehet ezt bírni?

– Ez édes teher, nagyon szívesen hangolódom az egyik mérkőzésről a másikra, még akkor is, ha olykor fáradtabbnak érzem magam. Ha ilyen sok pozitív energiával töltődöm fel, belekerülök egy pozitív spirálba, és ez pluszerőket mozgósít. Sportolóként nem is lehet más a célom, mint hogy mindig többet érjek el. Ilyenkor nem áll meg az ember azon gondolkodni, hogy mennyire fáradt.

Megbízhatóan játszott a törökök ellen
Fotó: Magyar Nemzet/Mirkó István

– A szerbek ellen bátran próbálkozott távoli lövésekkel. Ez elvárás volt a szakmai stáb részéről?

– Nemcsak velem szemben elvárás, hanem amikor olyan helyzetbe kerülünk, akkor arra bátorítanak minket, hogy vállaljuk fel az átlövéseket. Nem akarjuk a végtelenségig, a gólvonalig járatni a labdát. De ez így is van rendjén, olykor el kell vállalni a lövést.

– Mi a különbség az Európa-bajnokágra való kijutás és a Ferencváros BL-szereplése között?

– Nehéz kérdés. Az egyik klubsiker, a másik a válogatott sikere. Tényeg nehéz erre válaszolni, de talán nem is lehet. Én inkább párhuzamot vonnék: mindkét esemény történelmi pillanat, büszkeséggel töltheti el a magyar és a határon túli magyar embereket. Örülök, hogy a futball révén rengeteg embert tehetünk boldoggá, örömteli, hogy pozitív élményeket szereztünk nekik.

– Van konkurenciaharc a válogatottban?

– Minden futballcsapatban van, ez így egészséges. Aki nem kapja meg a lehetőséget, az is mindent megtesz azért, hogy ha rá kerül a sor, és be kell állnia, akkor magas színvonalon teljesítsen. Ami engem illet: szeretnék minél stabilabb teljesítményt nyújtani, hgy számíthasson rám a szakmai stáb. Lehet, hogy az ellenféltől is függ, mikor mennyi játékperc jut nekem.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.