Hazai gólínség a Bundesligában, Gulácsié az őszi rekord

A német labdarúgó-bajnokság 13. fordulójának szombat délutáni mérkőzésein éppen csak meghaladták az egygólos átlagot a csapatok. Gulácsi Péter és Willi Orbán együttese, az RB Leipzig 0-0-s döntetlent játszott a Köln ellen, így biztosan nem a tabella élén tölti a karácsonyt. A csapat védelme viszont eddig a Bundesliga legjobbja.

Magyar Nemzet
2020. 12. 19. 17:26
Gulácsi Péter, RB Leipzig, Liverpool, Bajnokok Ligája
Gulácsi Péter legutóbb az Izland elleni Eb-pótselejtezőn védett Budapesten Fotó: Phil Noble Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyon tüzesen kezdett őszi idényzáróján az RB Leipzig, Amadou Haidara már a harmadik percben betalált a Köln kapujába. Csakhogy a gólpasszt adó Marcel Sabitzer lesről avatkozott játékba, így maradt a 0-0.

és is végigjátszotta a meccset a lipcsei csapatban – a héten bejelentett Szoboszlai Dominik természetesen még nem, ő majd januárban debütálhat –, de nem ők játszották a főszerepet, ugyanis a Köln szemmel láthatóan az egy pontért érkezett, és keveset járt a hazai térfélen. A kezdeti roham után viszont a Leipzig is sokkal nehezebben jutott el a vendégek kapujáig.

A második játékrészre Julian Nagelsmann teljesen felforgatta csapata támadósorát. Fokozta is a nyomást a lipcsei együttes, de a kölni kapus, Timo Horn jó napot fogott ki. A 92. percben pedig egy hazai védelmi bizonytalanságra majdnem lecsapott Thielmann, de végül maradt a 0-0.

Azzal, hogy a Leipzig nem tudott nyerni, eldőlt, hogy nem zárhatja élen az idény 2020-as szakaszát. Gulácsi ugyanakkor büszke lehet arra, hogy ő kapta a legkevesebb gólt az őszi 13 forduló során: a lipcseiek kilenc gólt kaptak, míg az ebben a tekintetben második legjobb Leverkusen már a Bayern ellen rangadó előtt is tíz elszenvedett találatnál jár.

Nem potyogtak a gólok a többi pályán sem, különösen hazai részről. Az otthon játszó öt csapatból ugyanis csak a Mönchengladbach talált kapuba, igaz, számukra ez a gól sem ért pontot. A Schalke a kiesési rangadót is elveszítette a Bielefeld ellen, így még mindig nyeretlen az idényben.

Bundesliga, 13. forduló

Péntek

Union Berlin–Borussia Dortmund 2-1

Szombat

Augsburg–Frankfurt 0-2

Mainz–Werder Bremen 0-1

Mönchengladbach–Hoffenheim 1-2

RB Leipzig–Köln 0-0

Schalke–Bielefeld 0-1

Leverkusen–Bayern München 18.30

Vasárnap

Freiburg–Hertha 15.30

Wolfsburg–Stuttgart 18.00

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.