„Ha az egyik karom lógna, akkor is versenyeznék”

Hiába tért vissza koronavírus-fertőzése után Lewis Hamilton, az idényzáró Abu-Dzabi Nagydíj előtt nincs ereje teljében a Formula–1 hétszeres világbajnoka.

Magyar Nemzet
Forrás: formula1.com2020. 12. 13. 7:30
Lewis Hamilton, Formula-1
Lewis Hamilton Fotó: MTI/EPA/Pool/Hamad I Mohamed
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Koronavírus-fertőzése után újra csatlakozhatott a Formula–1 mezőnyéhez Lewis Hamilton. A brit betegsége miatt egy versenyt kényszerült kihagyni, majd csütörtökön kapott zöld utat a visszatérésre, miután több negatív vírustesztet is produkált. Elmondása szerint azonban az idényzáró Abu-Dzabi Nagydíj előtt nem érzi magát csúcsformában.

– Hálás vagyok, hogy visszatérhettem. Nem vagyok százszázalékos állapotban, a tüdőmmel még nincs minden rendben, de akkor is versenyeznék, ha az egyik kezem lógna – ilyenek a hivatásos versenyzők. Fizikailag biztosan nem ez lesz a legkönnyebb futamaim egyike, de megoldom, és beleadok minden tőlem telhetőt – ígérte a brit.

A Mercedes versenyzője a vírus egyes tüneteit is észlelte magán, így arról is megkérdezték, lehetnek-e nehézségei a versenyen amiatt, hogy átesett a betegségen.

– Az energiával akadhatnak gondjaim. Az egyik tünetem az volt, hogy a vírus teljesen leszívta az energiámat. Próbáltam annyit aludni, amennyit csak lehetett, de nem tudtam annyira feltöltődni a pihenés által, mint a betegségem előtt. A felépülésem hetében fogytam is néhány kilogrammot, de ez sem állíthat meg – mondta Hamilton, majd így folytatta: – Megerőltető számomra ez a hétvége, nehezen tudom felvenni a ritmust. Az egyensúlyt is csak keresem egyelőre.

Problémái ellenére a brit pilóta mindössze egy hajszállal maradt le szombaton a pole-pozícióról. Igaz, Hamilton végül csak a harmadik helyet kaparintotta meg az emírségekben, mivel az első három helyezett, azaz Verstappen, Bottas és Hamilton egy tizedmásodpercen belüli különbséggel végzett az idény utolsó kvalifikációján. A hétszeres világbajnok természetesen így is a győzelemért fog hajtani vasárnap, amely idei tizenkettedik, Abu-Dzabiban pedig a hatodik sikere lehet.

– Jó dolog az első helyről indulni, de ez nem valósulhat meg minden alkalommal. Talán így még érdekesebb lesz a verseny. Nehéz ezen a pályán előzni, de győzhetünk, ha jó stratégiát dolgozunk ki. Rendkívül fontos lesz a rajt és az első néhány kör. Kíváncsi vagyok, hogy alakul majd – emelte ki Lewis Hamilton.

Az Abu-Dzabi Nagydíj 14.10-kor kezdődik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.