A Mezőkövesd gólzáporos mérkőzésen győzte le a Paksot

Gólzáporos mérkőzést játszott egymással a Mezőkövesd és a Paks a labdarúgó NB I 14. fordulójában. Mindig a házigazda vezetett, a Paks csak egyszer tudott egyenlíteni, így megérdemelt a 4-3-as hazai győzelem, viszont a bátor támadó felfogású játékért mindkét együttes rászolgált az elismerésre.

Magyar Nemzet
2020. 12. 13. 17:04
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Mezőkövesdnek volt miért törlesztenie a Pakssal szemben, mert a két csapat mérlege a kezdésig a vendégek fölényét mutatta. Eddig tizenötször találkoztak egymással az NB I-ben, a Mezőkövesd ötször, a Paks viszont hétszer nyert, három meccs végződött döntetlenül. Emellett persze a házigazda szeretne minél hamarabb ellépni a közvetlen veszélyzónából, ezért is volt fontos számára a három pont, a paksiak pedig a dobogóért vívott harcban érdekeltek, ahol az első két hely gazdája aligha lehet kérdéses, ám a harmadikért meglehetősen nagy a tülekedés.

Jó meccsre volt tehát kilátás, és jó meccs is lett a találkozóból. Ez persze annak volt köszönhető elsősorban, hogy a két fél nem megúszni akarta a mérkőzést, hanem megnyerni, ennek érdekében pedig bátran próbált támadni, aminek meg is lett az eredménye. Először a Mezőkövesd igyekezetét kísérte siker, a huszadik percben Karnyicki 19 méterről lőtt a vendégek hálójába, ekkor lett 1-0. A 37. percben Sajbán csinált meg egy jó cselt Neszterov mellett, aki kint hagyta a lábát, amelyben a paksi csatár elbotlott, pedig higgadtan értékesítette a 11-est, az állás ekkor volt 1-1. A Paks mindössze két percig tudta tartani a döntetlent, a 39. percben Besirovic vett le egy átadást, majd egy apró pöccintés után ballal, 13 méterről remekül lőtte ki a bal alsó sarkot – 2-1.

A második félidő úgy folytatódott, ahogyan az első abbamaradt, azaz gólváltással. Az 52. percben hihetetlen körülmények között született meg a hazaiak harmadik gólja. Nagy Dániel cselezett befelé, passzolt volna, de rossz helyre, csakhogy a paksi védő fejéről éppen a saját kapuja felé, így Vutov elé pattant a labda, aki hét méterről a hálóba gyötörte, ráadásul Szélpál és Hegedüs is összefutott – 3-1.

Ezúttal viszont a Paks válaszolt nagyon gyorsan, és az 57. percben máris újra csak egy gólra csökkent a különbség, jobb oldali szöglet után megfeledkeztek a hazai védők Ádám Martinról, aki néhány lépésről a bal alsóba fejelt – 3–2.

Ezt követően felváltva kerültek veszélybe a kapuk, mindkét oldalon több kecsegtető helyzetet is kialakítottak a csapatok. A gólszerzés a Mezőkövesdnek sikerült ismét, a 79. percben ugyanis rosszul védekeztek a vendégek, jobb oldali szöglet után Pillár először öt méterről nem talált a hálóba, mert Hegedüs lábbal védett, csakhogy a visszapattanó Pillár elé perdült, és a mezőkövesdi játékos ezt már a léc alá vágta – 4-2. Több mint tíz perc volt hátra, így a Paks még nem adta fel, de csak a hosszabbításban tudott megint eredményes lenni: a 93. percben Bognár lopott el egy labdát, vezetgette néhány métert, majd 18 méterről remekül csavart a jobb fölsőbe, Szappanos csak beleért a labdába, védeni nem tudott – 4-3.

 

NB I, 14. forduló

Péntek

Újpest–Puskás Akadémia 1-2 (0-0), Szusza Ferenc Stadion, jv.: Zierkelbach. Gólszerző: Onovo (75.), illetve Mance (56.), Plsek (71.)

Szombat

Kisvárda–Bp. Honvéd 0-0, Kisvárda, jv.: Solymosi.

Ferencváros–Zalaegerszeg 2-0 (0-0), Groupama Aréna, jv.: Káprály. Gólszerző: Laidouni (67.), Baturina (69.)

Mol Fehérvár–Budafok 4-0 (3-0), Mol Aréna Sóstó, jv.: Farkas Á. Gólszerző: Alef (5.), Petrjak (14., 35.), Rus (55.)

Vasárnap

Mezőkövesd–Paks 4-3 (2-1), Mezőkövesd, jv.: Bognár T.). Gólszerző: Karnyicki (20.), Besirovic (39.), Vutov (52.), Pillár (79.), illetve Ádám (11-esből 37., 57.), Bognár I. (93.)

MTK–Diósgyőr 17.00 (M4 Sport)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.