Orbán gólt szerzett, ő volt a mezőny legjobbja az évzárón

Willi Orbán góljával szerzett vezetést, végül 3-0-ra nyert az RB Leipzig az Augsburg ellen a két csapat utolsó 2020-as tétmérkőzésén. A magyar védőt a meccs legjobbjának is megválasztották, a lipcsei csapat a legjobb tizenhat közé jutott a Német Kupában.

Magyar Nemzet
2020. 12. 22. 21:06
FC Augsburg - RB Leipzig
Fussball DFB-Pokal 2020/21 Augsburg, WWK-Arena 2. Runde, 22.12.2020 FC Augsburg - RB Leipzig Leipzigs Willi Orban jubelt nach seinem Treffer zum 1:0. Foto: RB Leipzig / motivio / Florian Eisele Fotó: Florian Eisele Forrás: RB Leipzig/motivio
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bundesliga őszi szakasza már véget ért , a Német Kupában viszont várt még egy feladat az RB Leipzigra. és is végig a pályán volt az Augsburg elleni, idegenbeli kupameccsen.

A találkozó első gólját a magyar védő szerezte meg, Angeliño szöglete után bólintott a kapuba. A második játékrészben Poulsen és Angeliño is gólt szerzett, míg a hazai csapat mindössze egyszer találta el Gulácsi kapuját. Sima sikerével a lipcsei klub a legjobb tizenhat közé jutott a Német Kupában.

– Tudtuk, hogy a mélyen védekező ellenfél ellen nehéz meccsre számíthatunk, a gólom viszont nyitottabbá tette a játékot. Emiatt csak még inkább örülök neki, hogy újra betalálhattam – mondta a lefújás után Orbán, aki a bajnokságban a Schalke ellen volt eredményes ebben a szezonban. – Az első perctől kezdve domináltunk, megérdemelten nyertünk.

A magyar válogatott hátvéd gólja mellett is nagyszerűen játszott, teljesítménye alapján a mérkőzés legjobb játékosának választották.

Német Kupa, a legjobb tizenhat közé jutásért

Augsburg–RB Leipzig 0-3

Köln–Osnabrück (II.) 1-0

Ulm (IV.)–Schalke 1-3

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.