Robert Lewandowski végre tiszta vizet öntött a pohárba

A labdarúgó Bajnokok Ligája hétfői sorsolása után kiderült, hogy a címvédő Bayern München az olasz Lazio ellen játszik a sorozat nyolcaddöntőjében. Ennek apropóján kiderült egy érdekes történet Robert Lewandowski múltjából.

Magyar Nemzet
2020. 12. 15. 11:45
Champions League - Group B - Bayern Munich v Olympiacos
SOCCER-CHAMPIONS-BAY-OLY/REPORT Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Golden Boy-díjátadó ünnepségen megjelent a Bayern München lengyel csatára, az idei Aranylabdára is esélyes A 32 éves, varsói születésű játékos a Bajnokok Ligája-sorsolás kapcsán felelevenített egy érdekes részletet a pályafutásából. Annak idején még a Lech Poznań játékosaként lett volna lehetősége Olaszországba igazolnia, mégsem szerződött Genovába, mert szeretett volna a BL-ben futballozni, és úgy érezte, hogy erre nem lesz esélye az olasz csapattal. – Sok lengyel játékos van Olaszországban. Amikor fiatalabb voltam, és a Lech Poznańban játszottam, csatlakozhattam volna a Genovához, de a Bajnokok Ligájában szerettem volna játszani, és inkább a Borussia Dortmund mellett döntöttem. Azt hiszem, ez volt a helyes döntés, látva, hogy most hol tartok – mondta a lengyel center, akit az előző BL-szezon legjobb játékosának választottak, immár a Bayern színeiben.

A Bayern lengyel gólvágója második lett az európai mesterlövészek versenyében
Fotó: Reuters

A történetet a Football Italia göngyölítette fel annak apropóján, hogy Lewandowski csapata, a Bayern München a nyolcaddöntőben az olasz Lazióval játszik majd. A lengyel csatár erről is elmondta a véleményét. – Nehéz lesz! A Lazio jól játszott a Bajnokok Ligájában, most nem megy olyan jól a Serie A-ban. Mi készen állunk a feladatra – nyiatkozta a gólerős támadó a Golden Boy-díjátadón, ahol az év játékosa címmel jutalmazták.

Lewandowski méltatta a legjobb fiatal tehetségnek választott Erling Haalandot. – Megérdemli, boldog vagyok, hogy itt játszik Németországban, nagyon érdekes lesz látni közöttünk a kokurenciaharcot.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.