Bemutatkozott a Ferrari új pilótája, szabad lesz a harc

A Ferrari Formula–1-es csapatánál bemutatkozott Carlos Sainz, aki jövőre a maranellói istálló pilótája lesz, a négyszeres világbajnok Sebastian Vettelt váltva. A spanyol versenyző a McLarentől érkezik Charles Leclerc mellé. Mattia Binotto csapatfőnök közölte, hogy nem neveznek meg első számú pilótát.

2020. 12. 19. 12:25
Forrás: Twitter/Scuderia Ferrari
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Carlos Sainzról elkészültek az első fotók immár ferraris szerelésben, az istálló maranellói főhadiszállásán átesett az üléspróbán, és a gyárlátogatáson megismerkedhetett a leendő munkatársaival, így a mérnökökkel és a szerelőkkel is.

– Ez egy különleges nap volt számomra, amit bizonyára soha nem felejtek el. Motivált vagyok az új kihívás előtt, most jön a karácsony, kicsit pihenhetek, feltöltöm az „elemeimet”, és január elején már újra itt leszek, hogy belevágjunk a munkába. Már alig várom! – mondta Sainz.

A Ferrari honlapján kiemelik, hogy legutóbb 1968-ban volt ilyen fiatal pilótapárosuk, mint amilyen 2021-ben lesz. A monacói Charles Leclerc 23, Sainz 26 éves, s utóbbi a csapat történetében a harmadik spanyol versenyző. Alfonso de Portago márki 1956-ban és 1957-ben öt futamon indult a Ferrarival, háromszor nem nem ért célba, de lett második és ötödik helye is. (A sokoldalú arisztokrata az 1956-os téli olimpián is szerepelt, három cimborájával négyesbobban kilencedik helyet ért el, az 1957-es bob világbajnokságon pedig kettesbobban bronzérmes lett!) A jövőre az F1-be a Renault-hoz (új nevén: Alpine) visszatérő Fernando Alonsót nem kell bemutatni. Bár a kétszeres világbajnok a Ferrarival nem tudott vb-t nyerni, háromszor második lett a pontversenyben, s tizenegy futamgyőzelmet szerzett a csapatnak.

Leclercnek tavaly összejött két futamgyőzelem a Ferrarival, az idén jóval gyengébb autóban azonban egy sem, 98 ponttal csak nyolcadik lett a világbajnokságon. De a távozó Sebastian Vettelt így is alaposan felülmúlta, a négyszeres világbajnok német a szörnyű szezonjában csak 33 pontot kapirgált össze. Carlos Sainz az ütőképesebb McLarenben 105 pontot szerzett, ezzel hatodik lett a vb-n.

A gyárlátogatással összekötött megbeszélés után Mattia Binotto csapatfőnök bejelentette, hogy a 2021-es szezonra egyik pilótát sem nevezik ki első számúnak, ami azonban nem jelenti azt, hogy nem lesz csapatutasítás, ha az istálló érdekei úgy kívánják. Ám a világbajnokság elején szabad lesz a vásár a pályán, Leclerc és Sainz megküzdhet egymással. Mondani sem kell, sokan várják, hogy ebből mi sül ki.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.