Szoboszlai Dominik apró lépésekre a lipcsei bejelentéstől

Az olasz szakíró, Fabrizio Romano információi szerint Szoboszlai Dominik érkezését akár csütörtökön bejelentheti az RB Leipzig.

Magyar Nemzet
2020. 12. 17. 9:45
Budapest 20201112 Labdarúgás Válogatott EB selejtező Magyarország Izland Foto Nemzeti Sport Szabó Miklós Fotó: Szabó Miklós Forrás: Nemzeti Sport
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hetek óta egyre egyértelműbbnek tűnik, hogy Szoboszlai Dominik már télen átteszi székhelyét Salzburgból Lipcsébe. A magyar válogatott középpályás lehet a tizennyolcadik futballista, akit az osztrák Bundesligából a németbe emel át a Red Bull.

Szoboszlai nagyszerű őszön van túl, kilőtte az Eb-re a magyar válogatottat és a Bajnokok Ligája főtáblájának legeredményesebb magyar gólszerzője lett. Lehetett olvasni más sztáregyesületek érdeklődéséről is, de végig az RB Leipzig tűnt a legvalószínűbb folytatásnak.

Azt, hogy télen távozik Salzburgból, már maga Szoboszlai is megerősítette. Az olasz szakíró, Fabrizio Romano szerint a lipcseiek bejelentésére sem kell sokat várni, mindössze az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatoknak és teszteknek kell ezt megelőzniük. Amennyiben Romano információ helyt állóak, a magyar játékos öt évre kötelezi el magát a német klubhoz.

Szoboszlai az igazolásnak köszönhetően két magyar válogatott csapattársával, Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal klubszinten is közös célokért küzdhetne. Az RB Leipzig az őszi záró forduló előtt dobogós a német Bundesligában, míg a Bajnokok Ligájában, az egyenes kieséses szakasz első fordulójában a Liverpool ellen folytatja szereplését.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.