Antino Jackson eltűnésének megvan a harmadik fejezete

A Sopronból szó nélkül lelépett amerikai kosárlabdázó, Antino Jackson újabb közleményt adott ki, amelyben már nem ad hangot a felháborodásának, sőt, elismeri, hogy az SKC-t cserben hagyta. A magyar klub közben már megtalálta az utódját, és ezzel az ügy le is záródik.

Magyar Nemzet
2021. 01. 12. 16:30
null
Antino Jackson (jobbra) sok sikert kívánt a soproniaknak Fotó: Laufer László Forrás: Dunántúli Napló
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb, és vélhetően az utolsó fejezetéhez érkezett Antino Jackson ügye. A Magyar Nemzet is beszámolt arról, hogy a férfikosárlabda élvonalában szereplő Soproni KC amerikai légiósa egy hete egyik-napról a másikra felszívódott. Nem jelent meg az edzésen, a vezetők hiába keresték, és a neki bérelt lakás kulcsait az általa használt autóban találták meg. Erről a soproniak közleményt adtak ki, mire a játékos hirtelen felbukkant a közösségi médiában, és közleményben válaszolt erre a közleményre: a kosárlabdán kívüli problémáiról tájékoztatta a klubot, megértést tapasztalt, ezek után értetlenül fogadta a később róla tett, szerinte valótlan állításokat, és állítása szerint róla még sohasem beszéltek annyira elmarasztalóan és igazságtalanul, mint a soproniak tették.

 

Antino Jackson (jobbra) sok sikert kívánt a soproniaknak
Fotó: Laufer László / Dunántúli Napló

 

És erre érkezett az említett harmadik fejezet: Antino Jackson úgy érezte, még maradt mondanivalója az ügyben. Ezért hétfőn ismét közleményben fordult a közvéleményhez, amelyet a Kisalföld közölt le teljes terjedelmében:

„Sokan fordultak hozzám, s jelezték, mellettem vannak, és ezt nagyra értékeltem. Azt szeretném mondani, hogy előző nyilatkozatom célja nem az volt, hogy legutóbbi klubomat, a Sopront rossz színben tüntessem fel. Az ott töltött rövid idő alatt mindenki jó volt hozzám, de hatalmas félreértés volt a dolgok kezeléséről. Fontosnak éreztem, hogy ismét mondjak valamit. Nem szeretném, ha az emberek azt gondolnák, hogy az SKC rossz klub, bár személyes okokból döntöttem a távozásról. Büszke férfiként nehéz kimondani, mégis meg kell tennem: szeretnék elnézést kérni mindenkitől, akit cserben hagytam, az ügyvezetőtől, csapattársaimtól, edzőmtől és egész Soprontól. Köszönök mindent, és kívánom, hogy minden probléma megoldódjon a klubnál. Bízom benne, hogy a nehéz helyzetből talpra áll a klub, és eléri azokat a célokat, amelyekért az egész szezonban harcol.”

A Kisalföldnek Pojbics Szabolcs, a Soproni KC ügyvezetője elmondta, az Antino Jacksont képviselő ügynökség sajnálja a történteket, s bár egyértelműen a klubnak ad igazat, nem bocsát ki közleményt az ügyben. Az SKC emellett a jelek szerint túl is lépett az ügyön, ugyanis Antino Jackson helyére megszerezte a a 24 éves, 191 centiméter magas, amerikai Jon Elmore játékjogát, aki a görög élvonalbeli Ionikosz Nikaiasztól érkezik Sopronba, korábban az olasz másodosztályú Orlandina Basket együttesében egyébként Keller Ákos csapattársa volt.

Megvan tehát az új irányító, és ezért is vehető biztosra, hogy negyedik fejezete már nem lesz ennek a történetnek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.