Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Naponta harmincezer néző lehet az Australian Open mérkőzésein

Az átlagos nézőszám fele, napi harmincezer ember látogathat ki a Melbourne Parkba a február 8-án kezdődő ausztrál nyílt teniszbajnokságra. Mindezt Martin Pakula, Victoria állam sportminisztere közölte szombaton, hozzátéve, az utolsó öt napon, amikor már kevesebb mérkőzés lesz, 25 ezerben maximálják majd a nézőszámot.

MTI
2021. 01. 30. 10:11
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Australian Open a tervek szerint február 8-án megkezdődik, és nézők is lehetnek majd a lelátókon.

– A két hét alatt háromszázkilencvenezer néző látogat majd a Melbourne Parkba, ami bár nem lesz ugyanolyan, mint az elmúlt években, mégis a legnagyobb nemzetközi esemény lesz a pandémia kitörése óta – fogalmazott a sportminiszter.

Pakula hozzátette, a rendelkezés Victoria állam lakosságának érdeme, akik kibírták a világ egyik leghosszabb és legszigorúbb karanténját. Az államban immáron 24 napja nem regisztráltak új fertőzöttet, míg Ausztráliában 13. napja nem mutatták ki senkinél a koronavírust. Az év első Grand Slam-tornáján résztvevőkre 14 napos kötelező karantén várt, ami az ezer érkező nagy részénél szombat éjfélkor jár le. A játékosok a szobáikat mindössze az edzések idejére, napi öt órára hagyhatták el, ám 72 teniszező még ennyi időre sem: ők olyan járaton utaztak, amelynek egyik utasa pozitív koronavírustesztet adott a megérkezéskor.

 

is ott van az Australian Open főtábláján
Fotó: MTI/EPA/Yoan Valat

 

A kezdeti elégedetlen hangok ellenére a játékosok szó nélkül alávetették magukat a szigorú intézkedéseknek: ezzel kapcsolatban Craig Tiley, az Australian Open versenyigazgatója megjegyezte, különösen büszke a teniszezőkre.

– Láttam néhányukat ma reggel, és ahhoz képest, néhányan miket mondtak tíz nappal ezelőtt, 99,9 százalékuk boldogan jött ki a karanténból, és mindannyian nagyra értékelik, amit az egészségük védelmében tettünk – fogalmazott Tiley.

Az ausztrál nyílt teniszbajnokság felvezető tornái vasárnap kezdődnek Melbourne-ben, az Australian Open főtábláján három magyar versenyző, Balázs Attila, Fucsovics Márton , illetve a párosban címvédő lesz érdekelt.

Fucsovics Márton az olasz Marco Cecchinato, Balázs Attila pedig a spanyol Carlos Alcaraz ellen kezd a jövő hétfőn rajtoló melbourne-i férfi tenisztornákon. A legelőkelőbben rangsorolt magyar játékos, Fucsovics Márton (55.) a Murray River Open 16. kiemeltjeként került össze a Roland Garros 2018-as elődöntősével. Cecchinato pályafutása legjobbjaként 16. is volt az ATP-rangsorban, amelyen jelenleg 79. helyen áll.

A két teniszező eddig háromszor találkozott egymással, Fucsovics 2-1-re vezet. Legutóbb a 2019-es müncheni salakpályás viadalon csaptak össze, akkor a Fucsoviccsal egyidős, 28 éves olasz nyert.

Balázs Attila (93.) a Great Ocean Road Open elnevezésű, ugyancsak 250-es viadalon indul, ahol a 17 éves Carlos Alcaraz (145.) személyében verhető ellenfelet kapott a nyitófordulóban. A 32 éves magyar és tinédzser riválisa még soha nem találkozott egymással. Továbbjutás esetén Balázs Attilára az első helyen kiemelt belga David Goffin vár majd a második körben.

Az már korábban eldőlt, hogy a vasárnap rajtoló Gippsland Trophy elnevezésű női viadalon szereplő Babos Tímea (115.) a rangsorban 56. román Patricia Maria Tiggel találkozik az első fordulóban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.