Dárdai Pál: Hétfő reggel még arra hajlottam, hogy nem vállalom

Hétfőn jelentette be a német labdarúgó-élvonalban szereplő Hertha BSC, hogy közel két évvel a távozása után visszatér a klub kispadjára Dárdai Pál. Az idáig a Hertha U16-os csapatát irányító magyar szakember sírva búcsúzott tanítványaitól.

Forrás: Nemzeti Sport2021. 01. 26. 9:48
Dárdai Pál, Hertha BSC
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyár óta a Hertha U16-os labdarúgóit vezette Dárdai Pál, most pedig hirtelen váltással visszatér a felnőttcsapat kispadjára, ahonnan négy és fél év ténykedés után, közel két éve állt fel. A magyar szakember elmondta, miért fogadta el a klub ajánlatát.

– Inkább magamat kellett meggyőznöm. Hétfő reggel még arra hajlottam, hogy nem vállalom, de... Aki ismer, tisztában van azzal, milyen sokat jelent nekem a Hertha. A szívem mélyén tudtam, hogy segítenem kell. Nem vagyunk könnyű helyzetben, mi több, állítom, hogy nehezebb szituációban veszem át a csapatot, mint hat évvel ezelőtt. Az első nehézséget ugyanakkor már leküzdöttem: amikor hétfő délután elköszöntem a gyerekektől, nem tagadom, elsírtam magam. Nem hittem volna, hogy ilyen nehéz lesz a búcsú... No de ennyit a könnyekről, mostantól jöhet a veríték, nincs kétségem afelől, hogy vért kell izzadnunk, ha eredményesek akarunk lenni. Persze ha nem hinnék abban, hogy azok leszünk, most nem azon törném a fejemet, hogyan szerezhetünk pontot, sőt pontokat szombaton Frankfurtban.

Dárdai első ténykedése alkalmával négy és fél évet töltött el a klub vezetőedzőjeként, majd 2019 nyarán a Hertha gyenge szereplése okán távozni kényszerült. Hétfőn másfél éves szerződést írt alá, miközben elődei alig több mint fél évet tölthettek el a kispadon.

– Ezen a szinten gyorsan változhatnak a dolgok – ezt éppen az én friss példám is bizonyítja. A statisztika mindenesetre arról árulkodik, hogy ugyan még két esztendeje sincs annak, hogy felálltam a kispadról, azóta már négy trénert fogyasztott el a Hertha, átlagban fél év sem jutott egy edzőnek. Úgyhogy fél évnél tovább egyelőre én sem tervezek...

A teljes interjút a Nemzeti Sport honlapján olvashatják.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.