Gulácsi bravúrja is kellett a Leipzig győzelméhez a rangadón

A Bayern München legfőbb üldözőinek rangadóját az RB Leipzig nyerte a Leverkusen ellen a Bundesliga 19. fordulójában. A lipcseiek 1-0-s sikeréhez magyar kapusuk, Gulácsi Péter bravúros védése is kellett a hajrában.

Magyar Nemzet
2021. 01. 30. 20:27
Gulácsi Péter, RB Leipzig, Liverpool, Bajnokok Ligája
Gulácsi Péter legutóbb az Izland elleni Eb-pótselejtezőn védett Budapesten Fotó: Phil Noble Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy azt a Bundesliga ma délutáni mérkőzéseiről szóló cikkünkben megírtuk , az éllovas Bayern München 4-1-re nyert otthon a Hoffenheim ellen, így a forduló előtt második RB Leipzig és harmadik Leverkusen is győzelmi kényszerben lépett pályára az egymás elleni rangadón. De nem is csak a bajnokságot magabiztosan vezető bajorok sikere miatt, hanem azért is, mert a Frankfurt megverte az immáron által vezetett Herthát, és ezzel fellépett a harmadik helyre a Leverkusen elé és a Leipzig mögé.

Nem érződött a csapatokon, hogy élet-halál harcot vívnának, az első félidő eseménytelenül telt, a kapusoknak nem akadt dolguk. Így Gulácsi Péternek sem, aki ezúttal egyedüli magyarként kapott helyet a lipcseiek kezdőjében – a kispadon ült, a sérülése miatt nem bevethető.

A második félidő elején Nkunku révén a Leipzig törte meg a jeget: az 50. percben a francia szélső lövését előbb blokkolták a védők, de visszapattant hozzá a labda, amelyet négy Leverkusen-játékos gyűrűjéből másodjára a jobb felsőbe küldött. A bekapott gól megfogta a vendégeket, a lipcseiek könnyen megszerezhették volna a második gólt, de például Sörloth kísérlete kapufa lett, Olmo lövését pedig a kapus védte.

A 81. percben csereként pályára lépett Orbán is a Leipzigben, az eredmény viszont már nem változott. Ehhez egy Gulácsi-bravúr is kellett a 88. percben Schick kapáslövésénél. A magyar kapus a múlt heti bizonytalanságai után újra kapott gól nélküli meccset teljesített, immáron a kilencediket az idényben.

Győzelmükkel a lipcseiek stabilizálták a második helyüket, és hét pontra vannak az első Bayerntől. A harmadik helyen maradt a Frankfurt, amelyet a Leverkusen, a Dortmund, a Mönchengladbach és a Wolfsburg követ 32-32 ponttal, de utóbbi csak holnap játszik Freiburgjával.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.