Nagyszerűen kezdődött az új év a Manchester számára

Az angol labdarúgó élvonal újévi játéknapján a Manchester United 2-1-re legyőzte az Aston Villát. A vörös ördögök sikerükkel pontszámban beérték a címvédő Liverpoolt. David de Gea és Bruno Fernandes is mérföldkőhöz érkezett.

Magyar Nemzet
2021. 01. 02. 11:45
null
Forrás: Twitter/Manchester United
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első félidő egyértelműen a Manchester United fölényét hozta az Aston Villa ellen, ezt a negyvenedik percben Anthony Martial váltotta gólra. A második játékrészben már kiegyenlített küzdelem zajlott a pályán. Bertrand Traoré egyenlített, ám néhány perccel később Bruno Fernandes büntetőből újra a hazaiaknak szerzett vezetést az Old Traffordon, és ezt az előnyt már meg is tartotta a United.

Ole Gunnar Solskjær, a manchesteriek norvég vezetőedzője nyomás alá került, miután a klub nem jutott a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjébe. A BL-kudarc óta viszont a bajnokságban nagyszerűen szerepel a MU, újévi győzelmével utol is érte a tabella élén a Liverpoolt.

– Nem véletlenül ünnepeltek a srácok a lefújás után, nagyon sokat jelent számunkra ez a győzelem. A mérkőzést jobban kézben tarthattuk volna, különösen a hajrában, túl sok beívelést engedtünk eljutni a kapunk közelébe. Természetesen nagyon örülök a három pontnak, de mindig észre kell venni azokat a területeket, ahol még fejlődnünk kell – hangzott Solskjær józan értékelése.

A Manchester United legutóbb a 2012/13-as idény végén ünnepelhetett aranyérmet a Premier League-ben. Azóta húsz bajnoki elsőséggel tartja az angol rekordot, ám ha idén az ősi rivális Liverpool címet védene, akkor a Mersey-partiak utolérnék a MU-t ezen a listán.

Száz évvel ezelőtt még az Aston Villa volt az angol rekordbajnok, idén viszont már az is kellemes meglepetés, hogy a tizenegy szezon – közte három másodosztályban töltött idény – után újra a nemzetközi kupaindulást érő helyeken küzd a birminghami csapat. Dean Smith vezetőedző a manchesteri vereség után elsősorban saját csapata játékában kereste a hibát, ugyanakkor kitért a mérkőzést befolyásoló játékvezetői ítéletre is.

– Csalódott vagyok, mert az első félidőben közel sem voltunk ahhoz a színvonalhoz, amelyet idén képviselünk. Az első 15 percben olyan lassan játszottunk, mintha gálameccsen lennénk. A második játékrészre feljavultunk, egyenlítettünk. Az oldalvonalról én is úgy láttam, hogy Douglas szabálytalankodott Pogbával szemben, a visszajátszás alapján viszont úgy tűnik, hogy Pogba saját magát akasztotta. Összességében azonban a teljesítményünk nem volt ma elég jó.

Számok és adatok

Bruno Fernandes harmincadik Premier League-meccsén 19. gólját lőtte a Manchester United mezében. A portugál játékosnál csak Ruud van Nistelrooy kezdett jobban a vörös ördögök színeiben: a holland támadó 22 találatig jutott az első harminc PL-találkozóján.

David de Gea 327. alkalommal védte a Premier League-ben a MU kapuját, ezzel a klub történetének legfoglalkoztatottabb játékosa lett a Nagy-Britannián kívül labdarúgók között, Roy Keane-t maga mögött hagyva.

A Manchester United századik győzelmét aratta az Aston Villa elleni meccsek történetében.

Michael Oliver tizenegyedik tizenegyesét ítélte a Premier League 2020/21-es kiírásban, ezzel toronymagasan vezeti a játékvezetők erre vonatkozó listáját.

Az Aston Villa vereségével és a másik újévi meccsen született West Ham-győzelemmel a tabella ötödik–tizedik helyén hat csapat (!) is 26 ponttal áll (Chelsea, Aston Villa, Tottenham, Manchester City, Southampton, West Ham).

Premier League, 17. forduló

Péntek

Everton–West Ham United 0-1

Manchester United–Aston Villa 2-1

Szombat

Tottenham Hotspur–Leeds United 13.30

Crystal Palace–Sheffield United 16.00

Brighton–Wolverhampton 18.30

West Bromwich–Arsenal 21.00

Vasárnap

Burnley–Fulham 13.00

Newcastle United–Leicester City 15.15

Chelsea–Manchester City 17.30

Hétfő

Southampton–Liverpool 21.00

A bajnokság élmezőnye: 1. Liverpool 33 (37-20), 2. Manchester United 33 (33-24), 3. Leicester 29 (29-20), 4. Everton 29 (26-20).

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.