időjárás 5°C Virgil 2022. november 27.
logo

A dollárbaloldal három hazugságát cáfolta Rákay Philip + videó

Óriási baleset: százötvennel csapódott a hóba a síző

Magyar Nemzet
2021.01.22. 18:20

Beat Feuz nyerte az idei két lesiklás közül az elsőt a legendás kitzbüheli lejtőn. A svájci síző nem tudta felhőtlenül ünnepelni győzelmét honfitársa, Urs Kryenbühl súlyos bukása miatt.

Nem úszta meg nagyobb bukás nélkül az alpesi sívilágkupa mezőnye a pénteki versenyt a legendás kitzbüheli lejtőn.

Először a győzelemre is esélyes Ryan Cochran-Siegle szenvedett ijesztő balesetet. Az amerikai versenyző hamar felállt, de elővigyázatosságból kórházba szállították, ahol enyhe gerincsérülést állapítottak meg nála.

A legnagyobb baleset azonban még ez után következett: a svájci Urs Kryenbühl az utolsó ugratóhoz nagyjából 150 km/h-s sebességgel érkezett meg, landoláskor azonban nem léceire, hanem a fejére érkezett. Kryenbühl tudatánál volt az elsősegély-ellátáskor. A kórházban végül agyrázkódással, törött kulcscsonttal és keresztszalag-szakadással diagnosztizálták, számára véget ért a szezon, bár közvetlenül az esés után ennél is súlyosabb következményektől lehetett tartani.

A versenyt Kryenbühl honfitársa, Beat Feuz nyerte, aki korábban négyszer lett második a kitzbüheli lesikláson. A tavalyi győztes osztrák Matthias Mayer lett a második, az olasz Dominik Paris a harmadik helyen zárt.

Szombaton újabb lesiklást rendeznek Kitzbühelben, majd vasárnap szuperóriás-műlesiklással zárul az ausztriai versenyhétvége.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.