Padlóra küldte az Atalanta az éllovas AC Milant

A Juventus elleni vereségét követően újabb rangadót bukott el hazai pályán az AC Milan, amely 3-0-ra veszített az Atalanta ellen az olasz első osztályú labdarúgó-bajnokság tizenkilencedik fordulójában.

Magyar Nemzet
2021. 01. 23. 20:12
Atalanta, AC Milan
Romero vezető gólját ünneplik a társak Fotó: EPA/MATTEO BAZZI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az éllovas AC Milan fogadta a hatodik helyezett Atalantát, amely az előző idényben harmadik volt, a mostaniban viszont hullámzóan teljesít. A legutóbbi két fordulóban a tizenötödik Udinését (1-1) és a tizenhatodik Genoát (0-0) sem tudta legyűrni, így vendégként nem lehetett fő esélyesként tekinteni rá a San Siróban az ellen a Milan ellen, amely a Juventus elleni hazai vereség óta két győzelemmel tért vissza a siker útjára.

A házigazdának az Atalanta ellen is a három pontra fájt a foga, ezért már a találkozó elején lerohanta ellenfelét: az első három percben háromszor veszélyeztetett a Milan, Zlatan Ibrahimović kétszer került helyzetbe. A kezdeti sokk után szüksége volt néhány percre az Atalantának, hogy rendezze sorait, majd lassan, de biztosan átvette az irányítást, s fölénye a 26. percben góllá érett. Egy beadást követően Gabriel Romero fejelt egészen furcsa testhelyzetből, (a kapunak háttal, szinte fekve) laposan a kapuba. A félidő további részében is a vendégek próbálkoztak többet.

Romero vezető gólját ünneplik a társak
Fotó: EPA/Matteo Bazzi

A második játékrész elején megpecsételődött a Milan sorsa: Franck Kessié Josip Iličić arcába könyökölt, amiért sárga lap mellett büntetőt is ítélt a játékvezető. Gianluigi Donnarumma az oldalt eltalálta, fogni azonban nem tudta Iličić lövését. Az újabb bekapott gólt követően időbe telt, míg magához tért a Milan, de ziccerbe nem tudott kerülni. Így Stefano Pioli vérfrissítés gyanánt pályára küldte a frissen igazolt Mario Mandžukićot, és a horvát fél perccel később közel járt első találatának megszerzéséhez a piros-feketék színeiben, de a vendégek hálóőre, Pierluigi Gollini kétszer is bravúrral védett.

A folytatásban az Atalanta kezében tartotta a mérkőzést, és több kihagyott helyzetet követően Duván Zapata bevitte a kegyelemdöfést a 77. percben. Ezután a bergamóiak átengedték a területet a házigazdának, de az eredmény már nem változott, így az Atalanta 2017 decembere után először tudott győzni az AC Milan vendégeként.

AC Milan–Atalanta 0-3 (0-1)

Gólszerzők: Romero (26.), Iličić (53. – tizenegyesből), Zapata (77.)

A Milan szerencséjére a mögötte loholó Internazionale nem tudott élni a kínálkozó lehetőséggel, s az Udinese otthonában elért 0-0-val csupán egy pontot hozott városi riválisán a kék-fekete gárda.

SERIE A, 19. FORDULÓ:

AS Roma–Spezia 4-3 (1-1)

Benevento–Torino 2-2 (1-0)

Udinese–Internazionale 0-0

később:

Fiorentina–Crotone 20.45 (tv: Digi Sport 2)

vasárnap játsszák:

Juventus–Bologna 12.30 (tv: Digi Sport 1)

Hellas Verona–Napoli 15.00 (tv: Digi Sport 1)

Genoa–Cagliari 15.00 (tv: Digi Sport 2)

Lazio–Sassuolo 18.00 (tv: Digi Sport 1)

Parma–Sampdoria 20.45 (tv: Digi Sport 1)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.