Rebrov szerint szükség van változásokra a Fradi keretében

A Fradi kezdi leghamarabb a magyar futballtavaszt: január 20-án már a DVTK elleni bajnokit pótolja az NB I címvédője. A vezetőedző, Szergej Rebrov a Nemzeti Sportnak nyilatkozott a Ferencváros felkészüléséről, céljairól és terveiről.

Magyar Nemzet
Forrás: NSO2021. 01. 06. 10:12
Szergej Rebrov
Budapest, 2020. oktber 27. Szerhij Rebrov, a Ferencvros vezetedzje csapata edzsn a Dinamo Kijev elleni Bajnokok Ligja-csoportmrkzs eltti napon Budapesten, az FTC-MVM Sportkzpontban 2020. oktber 27-n. A magyar bajnok a Groupama Arnban ltja vendgl oktber 28-n este a Dinamo Kijevet msodik csoportmrkzsn. MTI/Kovcs Tams Fotó: Kovács Tamás Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros kedden Marbellára utazott, ahol felkészülését végzi a labdarúgó NB I tavaszi szakaszára. A Magyarországon megszokottnál rövidebb idő áll a csapatok rendelkezésére, hiszen január 23-án már a 17. fordulóval folytatódik a bajnokság. A Fradi pedig még hamarabb pályára lép, hiszen két nappal a csapat tervezett hazaérkezése után, január 20-án pótolja a Diósgyőr elleni elmaradt mérkőzését.

A Ferencváros vezetőedzője, Szergej Rebrov nem véletlenül választotta a spanyolországi helyszínt az edzőtáborra.

– Marbellának ezt a részét úgy ismerem, mint a tenyeremet. Volt, hogy majdnem egy hónapot töltöttünk itt a Dinamóval. Nagyszerű minőségű pályán készülhetünk, és az időjárás is kedvezőbb. Odahaza eső és havazás várható a következő napokban, itt tizennégy-tizenöt Celsius-fok is lehet. Az edzőtáborok azért is fontosak, hogy a labdarúgók a felkészülés ideje alatt ne járjanak haza, ahol akarva-akaratlanul is családi gondokkal kell megbirkózniuk. A legtöbbjüknek kisgyermeke van odahaza, ki ne tudná, milyen nehéz így megfelelően pihenni. A munkában hiszek, márpedig itt erre jó lehetőségünk van.

A Fradi a BL-szereplés miatt rendkívül sűrű őszt tudhat maga mögött. Tavasszal a bajnokság és a Magyar Kupa megnyerése a zöld-fehérek célja. Az itthon legerősebbnek számító játékoskeretben egyelőre nem történt jelentős változás, mindössze a húszéves Csonka András távozott kölcsönbe, Budafokra. Az ősszel többnyire a második számú csapatban játszó középpályás távozásánál komolyabb hatással lenne a Ferencvárosra Tokmac Nguen esetleges eligazolása, de Rebrov a norvég támadó sorsától függetlenül szükségesnek tartja, hogy új játékosok érkezzenek a keretbe.

– Egy csapat öltözőjében mindig szükség van vérfrissítésre. Aki motivációját vesztette és aki nincs megfelelő állapotban, annak távoznia kell. Nincs sok időnk a változtatások végrehajtására, ezt is rövid idő alatt kell megoldanunk. Tokmac remek szezont produkált, nemcsak a bajnokságban játszott jól, hanem a Bajnokok Ligájában is megmutatta, mekkora lehetőség van benne. A futballisták sorsa ilyen, ha jól teljesítenek, felhívják magukra a figyelmet. Az elmúlt időszakban többször is beszéltem vele, rendkívül jó hozzáállású fiú, tiszta szívéből tiszteli a Ferencvárost. Ha a klub megfelelő ajánlatot kap érte, és ő is úgy dönt, hogy megéri távozni, semmi kétségem afelől, hogy megérdemli a lehetőséget. Ettől függetlenül remélem, nálunk marad, és hasznunkra lesz az újabb céljaink elérésében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.