Szergej Rebrov szerint ebből baj lesz az Európa-bajnokságon

A Ferencváros egyelőre nem találja a ritmust 2021-ben, tegnap a Kisvárda ellen csak 1-1-es döntetlenre volt képes. Az ősszel sikert sikerre halmozó zöld-fehérek ukrán edzője, Szergej Rebrov figyelmeztetett, hogy a sűrű januári programnak lehetnek negatív következményei a nyári Európa-bajnokságon.

Magyar Nemzet
Forrás: Fradi.hu2021. 01. 31. 11:20
Rebrov, Szerhij;
Rebrov a Dinamo elleni második félidei játékra alapozna Fotó: Kovács Tamás Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tíz nap alatt négy NB I-es bajnokit játszott le a Ferencváros a téli szünetet követően, és az eredmények alapján nem mondható sikeresnek a csapat évkezdése. A Budafok ellen ugyan győzelmet aratott Szergej Rebrov együttese, de a Diósgyőr ellen vereség, a Puskás Akadémia és tegnap a Kisvárda ellen pedig döntetlen lett a vége.

– Tavaly ősszel kizárólag csak a Fradinak volt ilyen sűrű mérkőzéssorozata, most viszont minden klub hasonló cipőben jár – fejtegette Szergej Rebrov. – Szerintem ez a január mindenkinek nagyon nagy megterhelést jelentett. Túl nagy volt a terhelés, főleg azoknak, akiknek aztán a magyar válogatottban az Európa-bajnokságon is jól kellene teljesíteniük.

A Ferencvárosból négy játékosnak is van esélye bekerülni csapatába a nyári Eb-re: Sigér Dávid és Lovrencsics Gergő mindenképpen az esélyesek között szerepel a meghívóra. Rájuk és persze a többi NB I-es csapat válogatottjaira is utalhatott Rebrov.

Az ukrán edző a Tokmac Nguen távozását firtató kérdésre is reagált. Mint ismert, a Fradi norvég csatára sajtóhírek szerint a belga élvonalbeli Antwerp játékosa lehet napokon belül. – Egy játékos eladásáról akkor lehet szó, ha két klub megegyezik egymással, és a labdarúgó is jó ajánlatot kap. De ez a kérdés csakis a játékosra és a klubra tartozik. Ezzel együtt szerintem Tokmac igazán keményen küzd továbbra is a Ferencvárosért – fogalmazott Rebrov.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.