időjárás 5°C Miklós 2022. december 6.
logo

Szoboszlai Dominik visszatér Salzburgba

Magyar Nemzet
2021.01.07. 16:20

A húszéves labdarúgót az ünnepek előtt, tavaly decemberben vásárolta meg az RB Leipzig, de a bemutatkozására még várni kell. Szoboszlai combhajlítóizom-sérülés miatt várhatóan csak február végén, március elején játszhat először az új csapatában.

Tavaly decemberben vásárolta meg az RB Leipzig Szoboszlai Dominik játékjogát az osztrák Bundesligában éllovas Red Bull Salzburgtól. A húszéves labdarúgó bemutatkozására még várni kell, a középpályás combhajlító izma sérült meg, a felépülés több hetet vesz igénybe.

A bemutatkozásakor még szó sem volt a sérülésről

Az RB Leipzig ügyeiben rendre jól értesült Rblive.de azt írta, hogy jelen állás szerint csak február végére, március elejére állhatna új klubja rendelkezésére a magyar válogatott futballista. A mihamarabbi felépülés érdekében új klubja visszaküldi Szoboszlait Salzburgba, ahol a hasonló sérülésekre specializálódott szakember, Franz Leberbauer foglalkozik majd a sérülésével. A német portál szerint a „gurunak” is becézett Leberbauer korábban is kezelt már hasonló problémával lipcsei játékosokat, nála gyógyult például Emil Forsberg, Tyler Adams és Konrad Laimer is, méghozzá egy, állítólag 15 ezer gyakorlatot is magába foglaló módszer segítségével.

A honlap határozottan állítja, hogy Szoboszlai sérülésével tisztában volt az RB Leipzig, amikor négy és fél évre szerződtette.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.