Dzsudzsák így nem szorítja ki Nagy Ádámot a válogatottból

A Vasas megnyerte Debrecenben a labdarúgó NB II csúcsrangadóját. Feczesin Róbert duplázott. Huszti Szabolcs irányításával tehát a Loki elvesztette az első mérkőzését, s az előnye két pontra olvadt a tabella élén. Dzsudzsák Balázs szűrőként szerepelt a Lokiban, a Vasas ellen nyújtott teljesítményét látva Nagy Ádámnak nem kell aggódnia, hogy a 108-szoros válogatott kiválóság kiszorítja Marco Rossi csapatából.

Magyar Nemzet
2021. 02. 28. 21:26
Dzsudzsk Balzs
Dzsudzsák Balázs népmesei hősként térhetne vissza a válogatottba Fotó: Illyés Tibor Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dzsudzsák az új posztján, védekező középpályásként, szakzsargonnal élve a 6-os pozícióban kezdett a Vasas ellen. A válogatott felől nézve tehát Nagy Ádámot kellene kiszorítania a nemzeti csapatból, ha ezen a poszton szeretne visszakerülni csapatába.

Dzsuzsáknak természetesen nem pusztán a rombolás a feladata, ha lehetősége nyílik rá, irányítóként is mozgatja a Lokit, s persze az sem baj, ha a gólokból is kiveszi a részét.

Az első félidőben három említésre méltó megmozdulása akadt.

  • A 4. percben, felismerve a lehetőséget, gyorsan elvégezte a szabadrúgást, más kérdés, hogy Szécsi öt méterre a kaputól nem találta el a labdát.
  • A 28. percben távoli lövésre szánta rá magát, ami bizony sem erős, sem pontos nem volt, jóval a kapu mellé csorgott.
  • A 39. percben eredeti posztján, a bal szélen tűnt fel, mesterien ível középre, Szécsi nem csupán fölé fejelt, de még meg is sérült, ápolni kellett.
  • Összességében az első félidő olyan volt, mint Dzsudzsák: nem rossz, de nem elég éles, az NB II első és második (illetve mert a Gyirmót nyert, már csak harmadik) helyezettjétől ennél azért többet várunk.

    A 66. percben megszerezte a vezetést a Debrecen. Bódi keményen, kiválóan adott be jobbról, a Vasas védői mind lemaradtak a labdáról, Sósnak pedig nem okozhatott gondot, hogy két méterről a hálóba passzoljon.

    A 34 éves, 108-szoros válogatott csapatkapitánynak ezután a csapattársaival együtt az volt a dolga, hogy tartsa az eredményt. A 80. percben így is akadt egy remek szöglete, amit Szatmárinak szinte könnyebb volt mellé, mint befejelni…

    A Loki nem tudta kihúzni a hátra lévő időt. Különben is érett a Vasas-gól, az angyalföldi csatárok többször is érthetetlenül rossz döntést hoztak, a 85. percben aztán Kinyik sietett a segítségükre. Elbambult, majd hatalmasat rúgott hátulról Szilágyiba, nem is lehetett más az ítélet, mint büntető, amit Feczesin magabiztosan értékesített.

    S ezzel még nem volt vége! A 88. percben a győztes gólt is megszerezték a vendégek, szép akció végén ismét Feczesin volt (ezúttal közelről) a gólszerző. Ezzel a Vasas 2-1-re nyert, méghozzá teljesen megérdemelten. Egyúttal visszaszerezte a második helyet, s két pontra megközelítette a Debrecent. Izgalmas lesz az NB II tavaszi szezonja, mert a Gyirmót mellett a Pécs is veszélyes lehet a DVSC-re és a Vasasra.

    Másfelől azt se hallgassuk el, hogy a „csúcsrangadó” elég gyengécske színvonalú volt. Igazat kell adnunk Marco Rossinak, hogy nem akar a másodosztályból válogatni.

    Nehezen képzelhető el, hogyan is szoríthatná ki Nagy Ádámot a válogatottból.

    NB II, az élcsoport: 1. DVSC 54 pont, 2. Vasas 52, 3. Gyirmót 50, 4. Pécs 48.

    A téma legfrissebb hírei

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.