Így gázolták el Alonsót – a hölgy sietett a szupermarketbe

Közösségi oldalán Fernando Alonso jelezte, hogy már jól van, és nagyon várja a Formula–1-es szezon kezdetét, de a balesete után egyelőre kórházi megfigyelésen van. A kétszeres világbajnok spanyol pilótát csütörtökön gázolták el Svájcban, Luganóban, ahol kerékpáros edzését végezte. Alonso állkapocstöréssel lábadozik.

2021. 02. 13. 11:32
ALONSO, Fernando
Le Mans, 2018. június 16. Fotó: EDDY LEMAISTRE Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A baleset csütörtökön délután történt, s ugyan az első hírek nem voltak egyértelműek a körülményeket és Fernando Alonso sérülésének súlyosságát illetően, mára összeállt a kép. A helyi rendőrségi közlemény szerint nem sokkal 14 óra előtt Viganellóban – ami a festői Lugano egyik városrésze – egy 42 éves, helyi lakos, egy hölgy a La Santa utcán balra kanyarodott, hogy beforduljon a Lidl szupermarket parkolójába. A manőver során azonban összeütközött egy 39 esztendős, spanyol állampolgárral, aki szemből érkezve kerékpárral haladt, és a várakozó járművek sorát előzte. Az ütközés az autó jobb oldalánál történt. A Motorsport.com értesülései szerint Alonso keményen fékezve megpróbálta elkerülni az ütközést, de nem sikerült neki.

A balesetet a Marca egy grafikán rekonstruálta, a spanyol sportnapilapban itt lehet megtekinteni.

A baleset színhelye
Fotó: Marca.com

Alonso csapata, a francia Alpine – amely tavaly még Renault néven szerepelt az autósport elitkategóriájában – csütörtökön megerősítette a baleset tényét, miután ez gyorsan kiszivárgott a médiában, de az istálló csak annyit közölt, hogy a pilótája jól van, és várja a másnap reggeli orvosi vizsgálatot. Pénteken megint a média volt a gyorsabb, amely hamar kiderítette, hogy a kétszeres világbajnok nem úszta meg karcolásokkal, hanem állkapocstörést szenvedett, és több foga is kitört. Alonsót átszállították egy berni kórházba.

Nagy kérdés, hogy a pilóta legközelebb mikor ül kerékpárra...

 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 

Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial) által megosztott bejegyzés

A fejleményekről aztán újra fáziskéséssel az Alpine is tájékoztatott, a csapat arról számolt be, hogy Alonsót már meg is műtötték, és a következő 48 órát a kórházban tölti megfigyelés céljából. Várhatóan pár nap pihenés után újra edzésbe állhat, és az orvosok szerint nincs veszélyben az indulása a Formula–1-es világbajnokság bahreini szezonnyitóján, ami március 26-án kezdődik.

Később pedig maga Alonso is életjelt adott magáról. Fotót nem csatolt a bejegyzéséhez, amit megérthetünk, de tudatta, hogy jól van, köszönetet mondott a jókívánságokért, és jelezte, hogy már nagyon várja, hogy megkezdődjön a 2021-es szezon.

Később pedig megosztotta az Alpine Formula–1-es autójának csütörtöki beindításáról készült videót, és azt írta, hogy ez a motorhang zene füleinek.

A 2005-ban és 2006-ban egyaránt a Renault csapatával világbajnok Fernanod Alonso 2019 végén távozott az Formula–1-ből, tavaly indult a Dakar-ralin – egy Toyotában 11. lett a legkeményebb tereprali versenyen, de kipróbálta már magát az IndyCar-sorozatban is, a legendás 24 órás Le Mans-i viadalt pedig 2018-ban és 2019-ben is megnyerte, ugyancsak a Toyota csapatával. Tavaly július 8-án lett hivatalos, hogy 2021-ben visszatér az autósport elit kategóriájába, mégpedig korábbi sikercsapatához, a Renault-hoz, amely idén már Alpine néven szerepel az F1-ben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.